Γεννημένος στην αγαπημένη του Ναύπακτο, από μεσοαστική όπως έλεγε ο ίδιος οικογένεια, βρέθηκε στην Αθήνα για σπουδές του στην Νομική, και για να ακολουθήσει τις μεγάλες του αγάπες το στίχο και το ραδιόφωνο αλλά και να ασχοληθεί επαγγελματικά την διαφήμιση πλάι στο Νίκο Δήμου, το Μάριο Ποντίκα, το Γιώργο Σκούρτη, τον Κώστα Μουρσελά αλλά και την αρθογραφία. Βασικός συνθέτης των στίχων του ήταν ο Γιάννης Σπανός.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Σπύρο Αραβανή στο περιοδικό Δίφωνο δήλωνε: Γεννήθηκα στη Ναύπακτο καταγόμενος από μια μεσοαστική οικογένεια. Χάρη στην κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερη μου αδελφή, η οποία σπούδαζε ελληνική φιλολογία στην Αθήνα, και στις βιβλιοθήκες των λεγομένων τότε Χριστιανικών Εστιών είχα εξαντλήσει τα διαβάσματά μου από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία τελειώνοντας ήδη το γυμνάσιο. Ο πατέρας μου ήθελε να γίνω δικηγόρος και για να του κάνω το χατίρι αλλά και για να μπορώ να φύγω από την επαρχία, ήρθα στην Αθήνα και σπούδασα Νομική, πήρα μάλιστα και την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Όταν τα τελείωσα του είπα: «ωραία, τώρα μπορώ να κάνω ό,τι θέλω;».
Γνώρισε από νωρίς και συνεργάστηκε με σπουδαίους Έλληνες από τον Γιώργο Παπαστεφάνου και τον Γιάννη Σπανό, τον Στέλιο Καζαντζίδη, το Γιώργο Μαρίνο, την Βίκυ Μοσχολιού, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, την Ελένη Δήμου, την Καίτη Χωματά. Συνεργάστηκε κυρίως με το Γιάννη Σπανό και στίχους του τραγούδησαν μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μανώλης Μητσιάς, η Μαρινέλα, ο Μιχάλης Βιολάρης, η Καίτη Χωματά, ο Σταμάτης Κόκκοτας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Βίκυ Μοσχολιού. Πρόσφατα είχε κάνει την εξής δήλωση για τον θάνατο της Αρλέτας: “Έχω ζήσει μια ζωή με την Αρλέτα. Την ξέρω από την αρχή της καριέρας της, από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπαστεφάνου την άκουσε στην Ύδρα σε μια παρέα να τραγουδάει και την πήγε στη Lyra. Το λέω με καμάρι, είμαι από τους ανθρώπους που αγάπαγε πάρα πολύ και εμπιστευόταν την κρίση μου. Η τελευταία έξοδός της ήταν στο σπίτι μου, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2017. Στο facebook έχω ανεβάσει μια φωτογραφία από εκείνη την ημέρα, είμαι σίγουρος ότι είναι η τελευταία της Αρλέτας”.
Κακοκαιρία Elena: Δέντρο έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Νέα Σμύρνη [βίντεο]
Στον Κώστα Κωτούλα χρωστάμε μια εξαιρετική δουλειά του 1992, το «Τραγούδι γυμνό», ένα ανθολόγιο-δίσκο, μερικών εκ των σημαντικότερων καλλιτεχνών και τραγουδιών της έντεχνης ελληνικής μουσικής. Ασχολήθηκε για χρόνια με την αναδιοργάνωση του παλιού υλικού της ΜΒΙ και της Lyra.
H κηδεία του θα γίνει αύριο στην πατρίδα του τη Ναύπακτο.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]