Συγκεκριμένα, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2017, από κλιμάκιο του τμήματος Εμπορίου της διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο των τακτικών και έκτακτων ελέγχων που γίνονται σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με στόχο να ελέγχονται η λειτουργία του εγκατεστημένου συστήματος εισροών- εκροών, η λειτουργία των αντλιών του πρατηρίου, καθώς και η ποιότητα των πωλούμενων καυσίμων και των λιπαντικών.
Πάτρα: Άγριος καυγάς ανάμεσα σε δυο άτομα - Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας
Από τον έλεγχο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαπιστώθηκαν απενεργοποιήσεις του συστήματος μέτρησης των δεξαμενών, για διάφορα χρονικά διαστήματα, το 2014 και το 2015, ενώ γινόταν αποθήκευση και διακίνηση καυσίμων. Για τις απενεργοποιήσεις κρίθηκε ότι είχε συνυπαιτιότητα ο εγκαταστάτης του συστήματος εισροών- εκροών.
Για όλες τις παραβάσεις στο πρατήριο υγρών καυσίμων επιβλήθηκε, με αποφάσεις που εκδόθηκαν αυτές τις ημέρες, συνολικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, ενώ ισόποσο είναι το πρόστιμο στον εγκαταστάτη του συστήματος.
Σημειώνεται, ότι στελέχη της διεύθυνσης Ανάπτυξης των ΠΕ Πειραιά και Νήσων, έλεγξαν το πρώτο εξάμηνο του 2017, συνολικά 34 πρατήρια υγρών καυσίμων. Στην διάρκεια των ελέγχων εξετάστηκαν 257 αντλίες πρατηρίων υγρών καυσίμων και δύο βυτιοφόρα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 31 δειγματοληψίες αγορανομικών δειγμάτων, από τα οποία τα 29 αφορούσαν καύσιμα και λιπαντικά και τα υπόλοιπα δύο, βιομηχανικά είδη.