Η υπερδραστήρια Μαρίν πρόκειται να διερευνήσει ευκαιρίες στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων της τηλεόρασης, του κινηματογράφου, του ήχου και της συνεργασίας με εμπορικά σήματα, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του «Variety». Η εταιρία μάνατζμεντ, από την πλευρά της, σημειώνει ότι συνεργάζεται με καταξιωμένους ηγέτες της βιομηχανίας θεάματος και παρέχει υπηρεσίες σε καλλιτέχνες (υποκριτική και ηχογράφηση), σκηνοθέτες, συγγραφείς, αθλητές και άλλους, προσφέροντας «υπηρεσίες εκπροσώπησης υψηλής ποιότητας».
Πάντως, από τα ρεπορτάζ δεν έγινε γνωστό σε ποιον τομέα του θεάματος θα ξεδιπλώσει το ταλέντο της η έμπειρη πολιτικός. Αλλωστε δεν πρωτοπορεί, καθώς ουκ ολίγες πολιτικές προσωπικότητες -με την οικογένεια Ομπάμα να είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση-, αφού ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους στον δημόσιο βίο, επιλέγουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή βιβλίων, τα podcasts, διαφημιστικά και άλλα. Ο πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, συμμετείχε μάλιστα σε ριάλιτι σόου.
Η 37χρονη Σάνα Μαρίν -που το καλοκαίρι ανακοίνωσε και το χωρισμό της από τον επί χρόνια σύντροφό της- έχει κάνει ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να επαναπαυθεί στην πολιτική… συνταξιοδότησή της. Προ ημερών έγινε γνωστό πως πρόκειται να εργαστεί στο Institute for Global Change, τη «δεξαμενή σκέψης» (think tank) του Βρετανού πάλαι ποτέ πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ. Η ίδια δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι από τη νέα της θέση «θα ωφεληθεί ολόκληρη η Φινλανδία», καθώς στο Ινστιτούτο η Μαρίν θα είναι στρατηγική σύμβουλος. Το Ινστιτούτο συμβουλεύει ηγέτες και κυβερνήσεις για θέματα όπως η τεχνολογία, το κλίμα και η ισότητα των φύλων.
Πάντως, η ίδια δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην εγχώρια πολιτική σκηνή, για να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία, ούτε φυσικά και το ενδεχόμενο να περάσει σε κάποια άλλη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή σε κάποιον διεθνή οργανισμό. Η Σάνα Μαρίν έχει καταφέρει να προσελκύσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας και συνέβαλε στην προβολή της εικόνας της Φινλανδίας.
Ανέλαβε την πρωθυπουργία σε ηλικία 34 ετών το 2019 και ήταν η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο. Μετά την αντιμετώπιση της επιδημίας της Covid-19 και της συνακόλουθης οικονομικής αναταραχής, η Σάνα Μαρίν αναδείχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα στηρίγματα της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή και ηγήθηκε της πορείας της χώρας της από την ουδετερότητα προς την Ατλαντική Συμμαχία. Επί των ημερών της η Φινλανδία έκανε, μεταξύ άλλων, την υπέρβαση και άλλαξε στάση όσον αφορά στο θέμα της ουδετερότητας που είχε στη διεθνή σκηνή μεταξύ των μπλοκ που σχηματίστηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ακολουθώντας το δρόμο της ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Σε πάρτι και φεστιβάλ
Πέρα όμως από τις πολιτικές της, απασχόλησε και η προσωπική ζωή της, τόσο στα εγχώρια όσο και στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Η επιλογή της να ζήσει ως «φυσιολογικός» άνθρωπος που διασκεδάζει, πηγαίνει σε πάρτι, σε φεστιβάλ, φοράει ρούχα… κοινών θνητών αποτέλεσε θέμα συζήτησης, ανά περιπτώσεις και πολιτικής αντιπαράθεσης. Ενδεικτική η περίπτωση της εργαλειοποίησης ενός πάρτι όπου έδωσε το «παρών» και στο οποίο οι πολιτικοί της αντίπαλοι υποστήριξαν ότι γινόταν χρήση ναρκωτικών. Ο πόλεμος που δέχτηκε έληξε με τις τοξικολογικές εξετάσεις που έκανε και απέδειξαν την «αθωότητά» της.