Χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες, το υπουργείο ανακοίνωσε πως ο υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φομίν είχε συνομιλίες με τον υποστράτηγο Νιντάλ Αμπού Ντουχάν της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την ασφάλεια, η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το διεθνές φόρουμ Army-2022 που διεξάγεται στη Ρωσία.
Οι συνομιλίες, οι οποίες έλαβαν χώρα χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν ενώ η Μόσχα, σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, αναζητεί συμμάχους σε όλο τον κόσμο για να αντιδράσει σ’ αυτό που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σε ομιλία του αυτή την εβδομάδα δυτική ηγεμονία και νεοαποικισμό.
Η Ρωσία παραδοσιακά διατηρεί καλές σχέσεις με τους Παλαιστινίους και υποστηρίζει την προσπάθειά τους να αποκτήσουν κρατική υπόσταση, όμως δεν προχωρεί σε βήματα για τα οποία πιστεύει ότι θα μπορούσαν να απειλήσουν τη θέση της ως ανεξάρτητου μεσολαβητή ανάμεσα σ’ αυτούς και το Ισραήλ.
Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και το Ισραήλ είναι επίσης ισχυρές ιστορικά, όμως πρόσφατα εντάθηκαν εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την οποία το Ισραήλ έχει καταδικάσει.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Η Ρωσία προθυμοποιείται να προσφέρει υποστήριξη σε χώρες, τις οποίες θεωρεί συμμάχους, στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία μετά την εισβολή της, περιλαμβανομένης της πώλησης προηγμένων όπλων και στρατιωτικής τεχνολογίας.
Σε χωριστή δήλωση το υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως διεξήγαγε συνομιλίες με το Μαλί, στη Δυτική Αφρική, για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του.
Οργάνωση στο Μαλί, η οποία συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, υποστήριξε προχθές, Δευτέρα, ότι σκότωσε τέσσερις μισθοφόρους της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner σε ενέδρα στην επαρχία Μπαντιαγκαρά, στο κέντρο της χώρας.
Ειδήσεις σήμερα
Έβρος – μαρτυρία μετανάστριας: Οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δύο νησιά