Αναφορικά με το Ισραήλ και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τα αποσπάσματα του βιβλίου, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας τον Απρίλιο, ο Μπάιντεν ρώτησε τον Νετανιάχου: «Τι στρατηγική έχεις, ρε φίλε;».
«Πρέπει να εισβάλουμε στη Ράφα», απαντά ο Νετανιάχου, μιλώντας για την πόλη στη νότια Λωρίδα της Γάζας που ήταν τότε το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.
«Μπίμπι, δεν έχεις στρατηγική», του ανταπαντά ο Μπάιντεν.
«Αυτό το κάθαρμα, ο Μπίμπι Νετανιάχου, είναι κακός τύπος. Είναι ένας κακός γ@@@@@@@ς τύπος!» δήλωσε ο Μπάιντεν κατ’ ιδίαν για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε έναν από τους συνεργάτες του την άνοιξη του 2024, καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα εντεινόταν, γράφει ο Γούντγουορντ, Τον Μάιο, ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη Ράφα, σε μια περιορισμένη επιχείρηση που εξελίχθηκε πολύ πιο ομαλά από ό,τι είχαν προβλέψει οι ΗΠΑ.
Μετά την είσοδο του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, ο Μπάιντεν είπε για τον Νετανιάχου: «Είναι ένας παλιοψεύτης».
Τον Ιούλιο, το Ισραήλ σκότωσε τον Φουάντ Σουκρ, ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ. Τότε, ο Μπάιντεν συνομίλησε με τον Νετανιάχου…
«Μπίμπι, τι στο διάολο;», του φώναξε ο Μπάιντεν. «Ξέρεις ότι η αντίληψη για το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο είναι όλο και περισσότερο ότι είστε ένα κράτος-παρίας…».
Ο Γούντγουορντ γράφει επίσης για τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Σαουδάραβα διάδοχο πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σχετικά με την εγκαθίδυση σχέσεων του σουνιτικού βασιλείου με το Ισραήλ. Ο Μπλίνκεν ρώτησε αν οι Σαουδάραβες επέμεναν σε ένα παλαιστινιακό κράτος ως όρο αυτής της εγκαθίδυσης σχέσεων.
«Αν το θέλω;» ρώτησε ο Μπιν Σαλμάν. «Δεν έχει τόση σημασία. Αν το χρειάζομαι; Εντελώς».
«Αυτός ο γ@@@@@@@ς Πούτιν», είπε ο Μπάιντεν σε συμβούλους στο Οβάλ Γραφείο λίγο καιρό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Γούντγουορντ. «Ο Πούτιν είναι κακός. Έχουμε να κάνουμε με την επιτομή του κακού».
Ο Γούντγουορντ γράφει ότι η ομάδα εθνικής ασφαλείας του Μπάιντεν πίστευε κάποια στιγμή ότι υπήρχε πραγματική απειλή, πιθανότητα 50%, ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.
Ο Μπάιντεν επέκρινε τους χειρισμούς του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την εισβολή του Πούτιν στην Κριμαία το 2014, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «ο Μπαράκ δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τον Πούτιν».
Επικαλούμενος έναν σύμβουλο του Τραμπ, ο Γούντγουορντ αναφέρει ότι υπήρξαν «ίσως και επτά» τηλεφωνήματα μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν από τότε που ο Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο, το 2021.