Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας έγραψε ότι η Ουκρανία δεν έχει προς το παρόν τη βούληση να διαπραγματευτεί. «Σε κάθε περίπτωση, η βάση πρέπει να είναι η αναγνώριση των πραγματικοτήτων, όπως είπε χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Γι’ αυτούς (τους Ουκρανούς), οι πραγματικότητες είναι η “ειρηνευτική φόρμουλα” ενός κλόουν και τίποτα άλλο».
Ο Μεντβέντεφ πρότεινε μια «ρωσική φόρμουλα» για την ειρήνη στην Ουκρανία, που περιλαμβάνει επτά σημεία. Το πρώτο από αυτά είναι η αναγνώριση της ήττας του Κιέβου στον πόλεμο, η άνευ όρων παράδοση και η αποστρατιωτικοποίηση των εδαφών της.
«Η αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα του ναζιστικού χαρακτήρα του πρώην πολιτικού καθεστώτος του Κιέβου και η αναγκαστική αποναζιστικοποίηση όλων των κυβερνητικών οργάνων της πρώην “Ουκρανίας” υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ», αναφέρει το δεύτερο σημείο της φόρμουλας που περιέγραψε ο Μεντβέντεφ. Μετά από αυτό, ο ΟΗΕ θα πρέπει να δηλώσει ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη νομική της προσωπικότητα και ότι ούτε ένας νόμιμος διάδοχός της δεν μπορεί να συνάψει στρατιωτικές συμμαχίες χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας.
Αφού η Ουκρανία αναγνωρίσει την ήττα της, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας πρότεινε να σχηματιστεί μέσω εκλογών «ένα προσωρινό κοινοβούλιο αυτής της αυτοδιοικούμενης επικράτειας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ». Το νομοθετικό σώμα θα πρέπει να ψηφίσει νόμο για την καταβολή αποζημιώσεων στη ρωσική πλευρά και να θεσπίσει διαδικασία αποζημίωσης των ζημιών που προκλήθηκαν στις ρωσικές περιοχές.
«Επίσημη αναγνώριση από το προσωρινό κοινοβούλιο της πρώην “Ουκρανίας” ότι ολόκληρη η επικράτειά της είναι έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Έκδοση πράξης για την επανένωση των εδαφών της πρώην “Ουκρανίας” με τη Ρωσία», περιέγραψε στο επόμενο βήμα ο Μεντβέντεφ.
Ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε και στην «ειρηνευτική φόρμουλα του Ζελένσκι», λέγοντας πως, όταν το ακούει, νιώθει «ένα ακαταμάχητο αίσθημα αηδίας, που γρήγορα μετατρέπεται σε αίσθημα ντροπής από τον κακό σουρεαλισμό των όσων συμβαίνουν.
Εξάλλου, όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά, συμπεριλαμβανομένων και των ξεπεσμένων δυτικών ψευτών, ότι ακόμη και σε πολύ απλούστερες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου, η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί είτε αν υπάρχει αμοιβαία βούληση των μερών στη βάση ενός λογικού συμβιβασμού, είτε μέσω της συνθηκολόγησης ενός από τα μέρη της σύγκρουσης».
Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμουλα, πρότεινε να αναζητηθεί συναίνεση με τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του αγγλοσαξονικού κόσμου. «Αυτή θα μπορούσε να είναι η ήπια ρωσική φόρμουλα για την ειρήνη. Αυτή είναι μια θέση συμβιβασμού, σωστά;» συμπλήρωσε ο Μεντβέντεφ.
Ειδήσεις σήμερα
Οι Τούρκοι δοκίμασαν υπερηχητικό πύραυλο και πανηγυρίζουν [Βίντεο]
Ποδοσφαιριστής έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του μέσα στο γήπεδο
Λεοπάρδαλη εμφανίστηκε μπροστά σε 12χρονο αγόρι μέσα σε γραφείο – Viral η αντίδρασή του [Βίντεο]