Με την απόφασή της συμφώνησε το 55% των Βρετανών και διαφώνησε το 28%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov. Ο τίτλος που διάλεξε ακούγεται σίγουρα πιο στιβαρός από το «βασιλική σύζυγος» (royal consort). Aξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας της Ελισάβετ, Φίλιππος, δεν πήρε ποτέ τον τίτλο του «βασιλιά-συζύγου» (king consort), παραμένοντας έως το τέλος της ζωής του prince consort.
Για να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, τον τίτλο «βασίλισσα-σύζυγος» έφερε και η συνονόματη μητέρα της Ελισάβετ, η οποία μετατράπηκε σε βασιλομήτορα μετά το 1952.
Η Καμίλα στιγματίστηκε ως «εθνική αντροχωρίστρα» του Καρόλου και της Νταϊάνας, ενώ η ίδια η «πριγκίπισσα του λαού» την αποκαλούσε… ροτβάιλερ. Τώρα θα πάρει καθυστερημένα την εκδίκησή της, καθώς θα στέκεται στο πλευρό του βασιλιά την ώρα της στέψης, απολαμβάνοντας και η ίδια τον τίτλο της. Οταν η 36χρονη Νταϊάνα σκοτώθηκε στο τροχαίο του Παρισιού τον Αύγουστο του 1997, η Καμίλα έγινε μακράν το πιο μισητό πρόσωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τότε, φαινόταν αδιανόητο να παντρευτεί τον Κάρολο, πόσω μάλλον να γίνει βασίλισσα.
Υστερα από έναν θυελλώδη γάμο με αμοιβαίες απιστίες και παρεξηγήσεις, ο Κάρολος και Νταϊάνα χώρισαν το 1992 και πήραν διαζύγιο το 1996. Η πριγκίπισσα αποκαλούσε την Καμίλα… ροτβάιλερ και της επέρριψε άμεσα την ευθύνη για τη διάλυση του γάμου της, καθώς ο Κάρολος δεν μπορούσε να ξεπεράσει τη νεανική τους σχέση. Τελικά, ο Κάρολος και η Καμίλα κατάφεραν να παντρευτούν το 2005 κι έτσι η ζωντοχήρα του ταξίαρχου Αντριου Πάρκερ- Μπόουλς, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, έγινε σιγά σιγά αποδεκτή στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας. Της αναγνώρισαν ότι βοήθησε τον Κάρολο να ηρεμήσει ψυχικά και να προετοιμαστεί για τα υψηλά του καθήκοντα.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
«Θα υπέφερα τα πάντα για σένα. Αυτό είναι η αγάπη. Αυτή είναι η δύναμη της αγάπης», είπε η Καμίλα στον αγαπημένο της σε τηλεφωνική συνδιάλεξη του 1993, που διέρρευσε στα ΜΜΕ. Δύο χρόνια αργότερα, η Νταϊάνα την πέρασε… γενεές δεκατέσσερις στην περίφημη συνέντευξη του 1995 στο BBC, λέγοντας ευθέως ότι «στο γάμο μου ήμασταν τρεις». Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια από το θάνατο της Νταϊάνα για να τολμήσουν ο Κάρολος με την Καμίλα την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση, στο πάρτι γενεθλίων της αδελφής τής Καμίλα στο ξενοδοχείο Ritz. Την επόμενη χρονιά, η Ελισάβετ έστειλε σήμα ότι αποδέχεται τη σχέση του πρωτότοκου γιου της γευματίζοντας δημόσια με το ζευγάρι. Ετσι άνοιξε ο δρόμος για το γάμο του 2005, που ήταν πολιτικός και θρησκευτικός.
Η Καμίλα πήρε τότε τον τίτλο «αυτής βασιλική υψηλότητα/πριγκιπική σύζυγος» και η δημοτικότητά της άρχισε να ανακάμπτει με τη βοήθεια και των image makers του Παλατιού.
Ενώ αρκετοί Βρετανοί εξακολουθούν να μην της συγχωρούν τη συμπεριφορά προς την Νταϊάνα, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι δεν τρέφουν αρνητικά συναισθήματα. «Μας συμπαραστάθηκε πολύ σε μένα και στον αδελφό μου. Δεν τη βλέπουμε σαν κακιά μητριά», ξεκαθάρισε ο Χάρι το 2005.
Ειδήσεις σήμερα
Ελληνοτουρκικά: Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία – «Από τον Έβρο δεν περνάει κανείς» [βίντεο]