Οι ποικιλίες έχουν καθοριστεί με νόμο του 1930 για την παραγωγή σαμπάνιας Pinot Noir, Chardonnay και Pinot Meunier, ενώ χρησιμοποιούνται και κάποιες άλλες πιο σπάνιες ποικιλίες: οι arbane, petit meslier, pinot blanc και pinot gris.
Κέιτ Μίντλετον: «Να στραφούμε στην αγάπη και όχι στον φόβο» - Τι ανάφερε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της
Υστερα από 90 και πλέον χρόνια προσκόλλησης στην παράδοση τώρα προστέθηκε μια όγδοη ποικιλία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών. Πρόκειται για τη voltis, που προέρχεται από μια νέα γενιά υβριδικών κλημάτων και αναπτύχθηκε για να αντιστέκεται σε μυκητιάσεις που πλήττουν την παραγωγή κρασιού σε όλο τον κόσμο, καθώς το κλίμα αλλάζει.
Οπως σημειώνει ρεπορτάζ των «Times», η οικογένεια του Ούγκο Ντραπιέ φτιάχνει σαμπάνια στο Ουρβίλ της Κεντρικής Γαλλίας για περισσότερα από 200 χρόνια και η εταιρία τους, «Maison Drappier», είναι ο πρώτος παραγωγός στην περιοχή που καλλιεργεί εκτός από τις επτά συμβατικές ποικιλίες και την καινούργια.
«Είναι ένα πρώτο βήμα προς το μέλλον» λέει ο Ντραπιέ, προσθέτοντας ότι «φέτος η κλιματική αλλαγή εκτός από τις υψηλότερες θερμοκρασίες έχει φέρει και υπερβολικές βροχές». Η υψηλή υγρασία αυξάνει τον κίνδυνο ασθενειών που μπορούν να καταστρέψουν τη συγκομιδή, αλλά το Voltis έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε να αντιστέκεται στα μυκητιακά παράσιτα.
Ειδήσεις σήμερα
Πώς το κάνει ο Τεντόγλου; Ο Πομάσκι εξηγεί το μυστήριο του τελευταίου άλματος
Νίκος Παππάς: Κάτω από το ύψος του
Ηφαίστειο: Τρόμος στην Ισλανδία για τα αέρια
Προσλήψεις 14.641 αναπληρωτών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης [Δείτε τους πίνακες]