Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ζυθοποιίας. Ο δανέζικος όμιλος είχε προσπαθήσει από πέρυσι να πουλήσει τη θυγατρική του Baltika στη Ρωσία, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων δυτικών εταιριών που εγκαταλείπουν τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.
Ωστόσο, αφού ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι βρήκε αγοραστή για την επιχείρηση της, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή έναν μήνα αργότερα για την προσωρινή κατάσχεση του ποσοστού της Carlsberg στην τοπική ζυθοποιία.
Οργανισμός Πυρηνικής Ενέργειας: Το Ιράν «πατάει γκάζι» στον εμπλουτισμό ουρανίου
«Δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι έκλεψαν την επιχείρησή μας στη Ρωσία, και δεν πρόκειται να τους βοηθήσουμε να το κάνουν αυτό να μοιάζει νόμιμο», δήλωσε ο Γιάκομπ Άαρουπ-Άντερσεν, που ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου τον Σεπτέμβριο.
Η Carlsberg είχε οκτώ ζυθοποιεία και περίπου 8.400 εργαζομένους στη Ρωσία.
Ο Άαρουπ-Άντερσεν δήλωσε ότι η Carlsberg, από τις περιορισμένες επαφές της με τη διοίκηση της Baltika και τις ρωσικές αρχές από τον Ιούλιο, δεν έχει καταφέρει να βρει μια αποδεκτή λύση.
«Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μια συναλλαγή με τη ρωσική κυβέρνηση που να δικαιολογεί κάπως το γεγονός ότι παίρνουν τον έλεγχο της επιχείρησής μας παράνομα», δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας.