Η Έμα Χέμινγκ Γουίλις, 46 ετών, είπε ότι ενώ ο σταρ των ταινιών δράσης είχε πάντα τον τραυλισμό, τον κρατούσε σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο χάρη στις τεχνικές που έμαθε από την υποκριτική.
Αλλά τους μήνες πριν διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια, δεν ήταν τόσο «καλός στο να το καλύπτει».
Γνωστή ως αφασία, η απώλεια της ικανότητας κατανόησης ή έκφρασης της ομιλίας είναι συχνά ένα από τα πρώτα σημάδια άνοιας, εντυπωσιακά χρόνια πριν από την επίσημη διάγνωση.
Τώρα, ο Δρ Στιούαρτ Φίσερ, ειδικός εσωτερικής ιατρικής της Νέας Υόρκης, είπε στην DailyMail.com ότι τα μοτίβα ομιλίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν συνάδουν με την αφασία.
Ο Δρ Φίσερ είπε: «Από την πρόσφατη προεδρία του, είχε πολλά άλλα νευρολογικά προβλήματα».
Παρόμοια με τον Γουίλις, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε επίσης τραυλισμό μεγαλώνοντας, αλλά σπάνια φάνηκε κατά τη διάρκεια της 36χρονης καριέρας του στη Γερουσία και οκτώ ετών στο αξίωμα του Αντιπροέδρου.
Ωστόσο, πρόσφατα, ο Μπάιντεν έχει δείξει σημάδια επιδείνωσης, μπερδεμένες λέξεις, κάνει μεγάλες παύσεις στις ομιλίες του και τραυλίζει πιο δραματικά.
Πιο πρόσφατα, ενώ προσπαθούσε να σχολιάσει ρατσιστικά σχόλια που έκανε ένας κωμικός σε μια συγκέντρωση του Τραμπ, ο Πρόεδρος Μπάιντεν τραύλισε και στη συνέχεια αποκάλεσε τους υποστηρικτές του Τραμπ σκουπίδια.
Είπε: «Τα μόνα σκουπίδια που βλέπω να επιπλέουν εκεί έξω είναι οι υποστηρικτές του, οι δικοί του, η δαιμονοποίηση των Λατίνων είναι ασυνείδητη και είναι αντιαμερικανική. Είναι εντελώς αντίθετο με όλα όσα έχουμε κάνει, όλα όσα έχουμε κάνει ».
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο – Η στιγμή της επίθεσης
Ο Πρόεδρος Μπάιντεν διευκρίνισε αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μιλούσε για σχόλια που έκανε ένας κωμικός σε μια συγκέντρωση του Τραμπ, τα οποία περιλάμβαναν ότι οι κάτοικοι του Πουέρτο Ρίκο ήταν σκουπίδια.
Μπορεί επίσης να είναι τα πρώτα σημάδια διαφορετικών τύπων νευροεκφυλιστικών ασθενειών, από το Αλτσχάιμερ έως το ALS ή στην περίπτωση του Willis, μετωποκροταφική άνοια.
Ο Δρ Φίσερ είπε ότι φαίνεται ότι ο Μπάιντεν φαίνεται να αντιμετωπίζει αφασία, αλλά πιθανότατα δεν οφείλεται στην άνοια από την οποία πάσχει ο Γουίλις.
Είπε ότι θα μπορούσε είτε να συσχετιστεί με φυσιολογική απώλεια μνήμης κατά τη διάρκεια της τρίτης ηλικίας είτε με άλλο είδος άνοιας, αλλά είναι αδύνατο να διαγνωστεί χωρίς να τον δει κανείς προσωπικά.
Ο Δρ Fischer πρόσθεσε: «Συνήθως όταν οι άνθρωποι γερνούν, αναπτύσσουν αυτό που ονομάζεται αγγειακή άνοια.
«Και αυτό είναι σίγουρα ένα γνωστικό πρόβλημα. Η μνήμη χάνεται. Η μνήμη μπορεί να είναι πολύ κακή, οι άνθρωποι παλεύουν για λέξεις… αυτά είναι πράγματα που συνδέουμε με τη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης».
Η μετωποκροταφική άνοια είναι μια σχετικά σπάνια μορφή της νόσου – πιστεύεται ότι επηρεάζει μόνο περίπου 60.000 Αμερικανούς.
Τείνει να διαγιγνώσκεται σε νεότερα άτομα από ό,τι σε άλλες άνοιες. Σύμφωνα με το NIH, το 60 τοις εκατό των ατόμων με την πάθηση είναι μεταξύ 45 και 64 ετών.
Άλλα πρώιμα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν απάθεια, αλλαγές συμπεριφοράς, όπως αύξηση της παρορμητικότητας και προβλήματα με τη λήψη αποφάσεων.
Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, μπορεί να στερήσει την ομιλία των ανθρώπων, να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις, να περιορίσει την κινητικότητά τους και να τους εμποδίσει να ελέγχουν τις σωματικές τους λειτουργίες – ουσιαστικά περιορίζοντας τους στο κρεβάτι, σύμφωνα με την Athena Healthcare Group.
Ειδήσεις σήμερα
Ισπανία: Ανείπωτη τραγωδία – Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 205 – Ψάχνουν τα αυτοκίνητα για πτώματα
Ελλάδα-Αγγλία: ΔΕΝ θα μας χωράει το ΟΑΚΑ – Η τελευταία ενημέρωση για τα εισιτήρια
Συναγερμός από την ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά μηνύματα SMS για δήθεν επιστροφή φόρου