Η τότε 17χρονη Khadija Okkarou είχε μιλήσει ανοιχτά για την επίθεση και την κακοποίηση που υπέστη, σε ένα βίντεο που είχε δημοσιευθεί στο διαδίκτυο το 2018. Επρόκειτο για ένα σπάνιο φαινόμενο στο Μαρόκο, όπου οι περιπτώσεις κακοποίησης δεν καταγγέλλονται συχνά και τα θύματα φοβούνται για διάφορους λόγους να μιλήσουν.
Η Okkarou είχε τότε πει ότι μια «επικίνδυνη συμμορία» την είχε απαγάγει και κρατήσει αιχμάλωτη για 2 μήνες, βιάζοντας και βασανίζοντάς την. Στο βίντεο, η κοπέλα έδειχνε εγκαύματα από τσιγάρα και τατουάζ που της είχαν κάνει οι άνδρες με το ζόρι.
Την Τετάρτη, ο δικηγόρος της Okkarou, Ibrahim Hachane, ανακοίνωσε ότι το Εφετείο Κακουργημάτων της μαροκινής πόλης Μπενί Μελάλ έκρινε τους 11 κατηγορούμενους ένοχους για τις κατηγορίες της απαγωγής, του βιασμού και της παράνομης κατακράτησης. Δύο ακόμη άτομα καταδικάστηκαν σε διετή φυλάκιση ο ένας και σε μονοετή φυλάκιση με αναστολή ο άλλος, για την δική τους εμπλοκή στην υπόθεση. Ο Hachane κοινοποίησε πως οι δράστες καλούνται, επίσης, να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 200.000 ντιράμ (περίπου 19.000 ευρώ) ο καθένας.
Για τον δικηγόρο, ωστόσο, οι ετυμηγορίες δεν υπήρξαν «αρκετά σκληρές», καθώς μια καταδίκη για trafficking μπορεί να επισύρει έως και 30 έτη κάθειρξης. Για τον λόγο αυτό, πρόκειται να ασκήσει έφεση.
«Το θύμα ακόμη λαμβάνει θεραπεία και αυτό που της συνέβη θα την ακολουθεί για όλη της την ζωή», είπε ο δικηγόρος.
Στο Μαρόκο, τα θύματα βιασμού συχνά βιώνουν μια διπλά τραυματική εμπειρία, καθώς η κοινωνία πολλές φορές τα κατηγορεί για αυτό που τους συνέβη. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τα ΜΜΕ και ορισμένες ομάδες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν «υψώσει την φωνή τους» γύρω από τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών.
Μαγδεμβούργο: Η Σαουδική Αραβία είχε ζητήσει την έκδοση του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης
Το 2018, εισήχθη ένας νέος νόμος στο Μαρόκο, ο οποίος παρείχε για πρώτη φορά στις γυναίκες νομική προστασία για «πράξεις που αποτελούν μορφές παρενόχλησης, επίθεσης, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης». Ο νέος νόμος «άνοιξε» επιπλέον τον δρόμο, ώστε τα θύματα κακοποίησης να μπορούν να βρουν πιο εύκολα υποστήριξη.
ΠΗΓΗ: The Guardian
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Δημοσκόπηση: Ποιος είναι ο Ελληνας αρνητής εμβολιασμού και πόσοι εκτιμούν ότι έρχεται νέο lockdown
- ΕΝΦΙΑ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά – Τι αλλάζει από εφέτος
- Εικονικοί εμβολιασμοί – Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω η γιατρός στο ΙΚΑ Λ. Αλεξάνδρας
- Κορονοϊός: 3.559 κρούσματα σε ανήλικους μέσα σε μία εβδομάδα
- Ρόδος: Αυτή ήταν η 32χρονη εκπαιδευτικός που δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου – Άφησε σημείωμα ο δράστης πριν αυτοκτονήσει
- Ανατροπή για τα oδοντιατρεία: Νέα εισήγηση να μην κάνουν rapid test οι εμβολιασμένοι
- Η «σφαγή της ξανθιάς»: Άγριος «πόλεμος» Μαλέσκου – Καινούργιου ζωντανά στον αέρα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr