Ο καθηγητής Ρόναλντ Λ. Φάινμαν προέβλεψε ότι ο πρώην ριάλιτι σταρ θα παραμείνει στο πηδάλιο των Ηνωμένων Πολιτειών για περισσότερες «από 31 μέρες, τη διάρκεια δηλ. της προεδρίας του Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον, ο οποίος πέθανε από πνευμονία» και λιγότερες «από τις 119 μέρες της εξουσίας του Τζέιμς Γκάρφιλντ», ο οποίος έχασε τη ζωή του εξαιτίας ιατρικών λαθών κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του μετά από πυροβολισμό.
Κατά τη γνώμη του καθηγητή, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βιβλίο για τους προέδρους των ΗΠΑ που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους, λόγω του πρόωρου θανάτου τους, είναι ζήτημα εβδομάδων η Αμερική να χάσει τον τωρινό της πρόεδρο και να αναλάβει τα ηνία ο Πενς.
Ωστόσο, όπως σπεύδει να διευκρινίσει για να μην τον πουν και… γκαντέμη, η διακοπή της προεδρίας Τραμπ δεν πρόκειται να προκληθεί από αρρώστια ή ατύχημα, αλλά από τις γκάφες που έχει διαπράξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι οποίες, είτε θα οδηγήσουν στην απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του στη βουλή, είτε θα τον εξωθήσουν σε παραίτηση.
Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Φάινμαν σε πρόσφατη ανάρτησή του σε ιστολόγιο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδείξει μέσα σε ένα μόλις μήνα ότι είναι τελείως ακατάλληλος για το αξίωμα που κατέχει. «Πολλοί ειδικοί στην εξωτερική πολιτική κουνούν το κεφάλι τους με δυσπιστία όταν ακούν τις ανάρμοστες δηλώσεις Τραμπ ή διαβάζουν τα tweet του», αναφέρει ο ιστορικός κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε δύο περιστατικά που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητά του: 1ον, την απόφαση Τραμπ να οργανώσει σύσκεψη με θέμα την εκτόξευση του πυραύλου στη Βόρεια Κορέα σε δημόσιο χώρο, και 2ον τη στάση του στο σκάνδαλο με τις επαφές του παραιτηθέντος Φλιν με Ρώσους αξιωματούχους.
Μπέζος - Σάντσεζ: Θα παντρευτούν τα Χριστούγεννα! - Που θα γίνει η υπερπολυτελή τελετή;
Ο καθηγητής Ρόναλντ Λ. Φάινμαν
«Το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος Πενς έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην παραίτηση Φλιν δείχνει ότι έχει αρχίσει να διαφοροποιεί τη θέση του από τον Τραμπ», του οποίου τη συμπεριφορά δείχνει να βρίσκει «επιπόλαιη και απρόσεκτη», αναφέρει ο ιστορικός.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κανείς πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει βρεθεί εκτός εξουσίας μέσω της διαδικασίας του «impeachment» δηλ. της απαγγελίας κατηγοριών εναντίον του στη Βουλή.
Οι μόνοι που έφτασαν κάπως κοντά ήταν ο Μπιλ Κλίντον και ο Ρίτσαρντ Νίξον, ωστόσο ο πρώτος απηλλάγη τελικά από τη Γερουσία, ενώ ο δεύτερος παραιτήθηκε προτού ξεκινήσει η διαδικασία για το Γουότεργκεϊτ.