Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως η χώρα του θα «μπλοκάρει» την πρόσβαση των πραξικοπηματιών και άλλων αξιωματούχων του στρατού της Μιανμάρ σε περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στις ΗΠΑ, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Ακόμη, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την επιβολή αυστηρών ελέγχων και περιορισμού στις εξαγωγές της Μιανμάρ προς τις ΗΠΑ, αναφέροντας πως η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την ασιατική χώρα θα αφορά από εδώ και στο εξής μόνο ομάδες και ιδρύματα υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άλλες οργανώσεις κοινωνικής στήριξης των πολιτών.
Η αντίδραση της αμερικανικής Προεδρίας στο πραξικόπημα υπήρξε αρκετά γρήγορη και ακολουθεί ένα δημοφιλές μοτίβο των ΗΠΑ ως προς την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, δηλαδή αυτό της επιβολής οικονομικών κυρώσεων.
Ο Τζο Μπάιντεν, στην κίνησή του αυτή, φαίνεται πως χαίρει της στήριξης εκπροσώπων και από τα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ.
Ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης της Μειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ, είχε παρακινήσει ήδη από τις 2 Φεβρουαρίου την κυβέρνηση «να επιβάλλει σημαντικές κυρώσεις στον στρατό για την επίθεσή του στην Δημοκρατία».
Την Τετάρτη και αμέσως μετά την ανακοίνωση Μπάιντεν, ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών και πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας για τις εξωτερικές υποθέσεις, Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικρότησε τα μέτρα σε επίσημη δήλωσή του και επισήμανε πως «πρέπει να υπάρξουν πραγματικές συνέπειες εάν η Αούνγκ Σαν Σου Κι και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι ηγέτες της Μιανμάρ δεν απελευθερωθούν αμέσως, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν, όπως δικαιούνται, το έργο τους ως επικεφαλής της πολιτικής κυβέρνησης της χώρας».
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΠΗΓΗ: Los Angeles Times
Κορωνοϊός: Στον κλοιό της πανδημίας η Αττική, υποψήφιες για βαθύ κόκκινο Αχαΐα και Θεσσαλονίκη
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr