Η Γκιταντζάλι Ράο από το Κολοράντο είναι υπεύθυνη για την δημιουργία καινοτόμων συσκευών που βρίσκουν εφαρμογή σε ποικίλα πεδία της καθημερινότητας, όπως μια συσκευή που ανιχνεύει τον μόλυβδο στο νερό και μια προέκταση του Chrome που εντοπίζει περιεχόμενο διαδικτυακού bullying.
Η μικρή Ράο λέει τώρα πως ελπίζει να αποτελέσει έμπνευση και για άλλους, ώστε να δουλέψουν πάνω σε ιδέες με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν όλο τον κόσμο μας.
Τόσο η Ράο, όσο και οι 4 υπόλοιποι φιναλίστ θα τιμηθούν σε μια ξεχωριστή τηλεοπτική εκπομπή την επόμενη Παρασκευή.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αντζελίνα Τζολί, η Ράο δήλωσε τα εξής:
«Δεν μοιάζω με τον τυπικό σας επιστήμονα. Σύμφωνα με όσα βλέπω στην τηλεόραση, ο τυπικός επιστήμονας είναι συνήθως μεγαλύτερος σε ηλικία, άνδρας και λευκός».
«Ο στόχος μου έχει επεκταθεί από το να εφευρίσκω εγώ η ίδια συσκευές που επιλύουν προβλήματα, στο να εμπνέω και άλλους να κάνουν το ίδιο. Από την προσωπική μου εμπειρία ξέρω πως δεν είναι εύκολο, όταν δε βλέπεις κανέναν άλλο που σου μοιάζει να το κάνει».
«Οπότε, θέλω να διαδώσω το εξής μήνυμα: Αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορείτε και εσείς και οποιοσδήποτε άλλος».
Άσμα αλ Άσαντ: Η σύζυγος του Μπασάρ Αλ Άσαντ καταθέτει αίτηση διαζυγίου
Το περιοδικό Time θέσπισε την παράδοση της ανακήρυξης ενός άνδρα ως «άνδρα της χρονιάς» το 1927, τροποποιώντας τον τίτλο σε «άτομο της χρονιάς» στην πορεία.
Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το περιοδικό κάνει λόγο για το «παιδί της χρονιάς», ερχόμενο σε συνεργασία με το τηλεοπτικό παιδικό δίκτυο Nickelodeon, για το οποίο το περιοδικό Time έχει αναλάβει την παραγωγή της εκπομπής «Time for Kids».
Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρσι, ο τίτλος του «ατόμου της χρονιάς» είχε αποδοθεί στη γνωστή 16χρονη περιβαλλοντική ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.
ΠΗΓΗ: The Guardian
Τροπολογία: «Πράσινο» στην επέκταση υπόγειων πάρκινγκ, «κόκκινο» σε… ιερά αυθαίρετα