Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Apple δίνει 100 εκατ. δολάρια στον αγώνα κατά του ρατσισμού

Κορωνοϊός: Η Apple κλείνει ξανά καταστήματα στις ΗΠΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Apple παρουσίασε σήμερα μια πρωτοβουλία για τη “φυλετική ισότητα και τη δικαιοσύνη”, που χρηματοδοτεί με 100 εκατομμύρια δολάρια, μια απόφαση που λαμβάνεται την ώρα που οι αμερικανικές επιχειρήσεις και αρχές προσπαθούν να αντιδράσουν στο κύμα των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple, που έχει τη έδρα του στην Καλιφόρνια, θέλει να άρει τα “συστημικά εμπόδια” με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι έγχρωμοι, κυρίως οι Αφροαμερικανοί, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλός του Τιμ Κουκ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

“Είτε είναι στην Apple είτε οπουδήποτε αλλού στην κοινωνία, το βάρος της αλλαγής δεν πρέπει να πέφτει στους ώμους αυτών που υποεκπροσωπούνται”, δήλωσε.

“Είναι πρωτίστως ευθύνη εκείνων που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και επιρροής να αλλάζουν τις δομές για το κοινό καλό”.

Μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από ασφυξία, από λευκό αστυνομικό, πριν από δύο εβδομάδες, πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ και εκτός των συνόρων τους, ζητώντας να τερματιστεί η αστυνομική βία και γενικότερα ο “συστημικός ρατσισμός”.

Η κινητοποίηση, που αντανακλάται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πρωτόγνωρη για τις Ηνωμένες Πολιτείες που είχαν να ζήσουν τέτοιες μαζικές διαμαρτυρίες από το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα τη δεκαετία του 1960.

Ο Τιμ Κουκ επικαλέστηκε τα παιδικά του χρόνια στην Πολιτεία της Αλαμπάμας, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να υπογραμμίσει τη σημασία “άνθρωποι καλής θέλησης να βάζουν στην άκρη την άνεσή τους και την ασφάλειά τους” και να απαιτούν από αυτούς που έχουν την εξουσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Η Λίζα Τζάκσον, αντιπρόεδρος της Apple και υπεύθυνη κοινωνικής ευθύνης του ομίλου, θα ηγηθεί της πρωτοβουλίας αυτής.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου δεσμεύτηκε για μια “ολιστική προσέγγιση” που θα στηρίξει την εκπαίδευση, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους.

Προτεινόμενα για εσάς

«Δεν υπάρχει θέση για ρατσισμό στον κόσμο»: Η Coca-Cola σταματά τις διαφημίσεις της στα social media

Evanthia Karra

Σάλος σε νοσοκομείο του Καναδά: Είχαν στήσει «ρατσιστικό παιχνίδι» στα επείγοντα

Tinad

Κορωνοϊός: Η Apple κλείνει ξανά καταστήματα στις ΗΠΑ

Ανδρέας Ντίνης

Το δηλητήριο του ρατσισμού στις ΗΠΑ

Kon

Spoilers για τα νέα iPhones: Οι τιμές και τα χαρακτηριστικά!

Tinad

Ανακαλύφθηκε κενό ασφαλείας στα iPhones και iPads της Apple

Ανδρέας Ντίνης

ΝτιΚάπριο, Apple και Ford ενώνουν τις δυνάμεις τους για το America’s Food Fund

Kon

Κορωνοϊός: Η Apple κλείνει όλα τα καταστήματά της εκτός Κίνας ως τις 27 Μαρτίου

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Η Apple καλεί τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι

Ανδρέας Ντίνης