Τα νέα κρούσματα βάσει των ανακοινώσεων των αρμόδιων Αρχών, ανήλθαν σε 487 και φθάνουν συνολικά τα 7.693. Οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν έφτασαν τους 114, γεγονός που δηλώνει μεγάλη αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα. Οι νεκροί λόγω του κορωνοϊού έχουν φτάσει συνολικά τους 591.
Μέχρι την τελευταία ανακοίνωση που έγινε την Τρίτη, έχουν αναρρώσει συνολικά 205 ασθενείς, ενώ 640 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Στη Σουηδία η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου, αφού η σκανδιναβική χώρα -σε αντίθεση με τους γείτονές της και την πλειονότητα των χωρών παγκοσμίως- έχει επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο διεθνής Τύπος διερωτάται αν πρόκειται για ένα «στρατηγικό πείραμα» (παρόμοιο με την «ανοσία της αγέλης») ή για μια «χαλαρή αντίδραση», την ώρα που η επιστημονική κοινότητα της χώρας εμφανίζεται διχασμένη για τη σωστή αντιμετώπιση της κρίσης.
Μόλις την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέφβεν ανακοίνωσε την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 50 ατόμων και το κλείσιμο των πανεπιστημίων, παραδεχόμενος ότι οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι. Η ανακοίνωσή του ήρθε μετά την αύξηση των θυμάτων του κορωνοϊού.
Ο τοπικός Τύπος αναφέρεται συχνά στους λόγους που η Σουηδία επέλεξε το δρόμο της «χαλαρής» προσέγγισης. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο αίσθημα ατομικής ευθύνης των πολιτών, που χωρίς να υπάρξουν περιορισμοί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μη μεταδώσουν τον ιό. Επιπλέον, οι κάτοικοι εμπιστεύονται το σύστημα και τις οδηγίες που δίνονται από τις υγειονομικές αρχές και όχι από την κυβέρνηση. Επιπλέον, το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης της χώρας είναι ένα από τα κορυφαία στον κόσμο, ενώ άλλα χαρακτηριστικά της κοινωνίας συμβάλλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης. Η Σουηδία διαθέτει μόνο μία μητρόπολη (τη Στοκχόλμη) και είναι αραιοκατοικημένη χώρα, ενώ οι ηλικιωμένοι δεν ζουν μαζί με νεότερα μέλη της οικογένειάς τους.
Οι υγειονομικές αρχές της Σουηδίας υποστηρίζουν πως δεν εφαρμόζουν αποκλειστικά τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης», κατά την οποία νοσεί μεγάλος μέρος του πληθυσμού ώστε η κοινωνία να αναπτύξει ανοσία. Στόχος της είναι να επιβραδύνει την ταχύτητα της εξάπλωσης εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κορεσμός στο σύστημα Υγείας. Οι ειδικοί επισημαίνουν πάντως πως η κίνηση στους δρόμους της Στοκχόλμης είναι μειωμένη τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι κάτοικοι αυτοπεριορίζονται χωρίς νομικούς περιορισμούς.