Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Ορθόδοξος ραβίνος συνελήφθη για εξαναγκασμό 50 γυναικών σε δουλεία

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα έναν υπερορθόδοξο ραβίνο, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τον εξαναγκασμό “σε δουλεία” 50 γυναικών και των μικρών παιδιών τους, μέσα σε συγκρότημα κατοικιών στην Ιερουσαλήμ.

Οι αστυνομικές αρχές δεν αποκάλυψαν την ταυτότητα του άνδρα, ηλικίας περίπου 60 ετών, αλλά τόνισαν ότι ο συλληφθείς θα παραμείνει προφυλακισμένος για τις επόμενες επτά ημέρες.

Ο άνδρας είχε ήδη συλληφθεί το 2015 για παρόμοιους λόγους, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αλλά νέα στοιχεία συνέτειναν στη σύλληψή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

“Καθώς προχωρούσε η έρευνα, οι ερευνητές βρήκαν τους τελευταίους δύο μήνες αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο ύποπτος ελέγχει κατά τρόπο απόλυτο 50 άτομα που ζουν σε συγκρότημα κατοικιών, όλα υπόκεινται εντελώς στη βούλησή του και είναι απομονωμένα από τις οικογένειες τους”, αναφέρει η αστυνομία.

Ο άνδρας είναι ραβίνος και διηύθυνε μια κλειστή κοινότητα μέσα σε συνθήκες δουλείας, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλη αστυνομική πηγή. Θεωρείται ύποπτος για την διάπραξη “διαφόρων εγκληματικών πράξεων σε βάρος των γυναικών και των παιδιών τους”, εκ των οποίων ορισμένα ήταν μικρότερα των πέντε ετών.

Οι συλληφθέντες ανακρίνονται σε σχέση με υποψίες “παρενόχλησης” και “δουλείας”, διευκρίνισε η αστυνομία αναφέροντας ότι συνελήφθησαν και οκτώ γυναίκες που θεωρούνται ύποπτες ότι συνεργάζονταν με αυτόν τον άνδρα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε συνοικία της Ιερουσαλήμ που κατοικείται από υπερορθόδοξους εβραίους.

Γυναίκες και τα παιδιά τους ζούσαν στοιβαγμένα μέσα σε αυτό το συγκρότημα κατοικιών που χρησίμευε ως χώρος θρησκευτικού “σεμιναρίου”, διευκρίνισαν οι αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί τρέφουν υποψίες επίσης ότι ο άνδρας αποσπούσε ολόκληρους τους μισθούς των θυμάτων του, ενώ τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για πιθανά κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης στην υπόθεση αυτή.

Στα μέσα Νοεμβρίου, υπερορθόδοξες γυναίκες είχαν ξεκινήσει μεγάλη εκστρατεία κατά κάθε μορφής ενδοοικογενειακής βίας εντός των κοινοτήτων αυτών που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% των εννέα εκατομμυρίων Ισραηλινών, μένοντας συχνά απομονωμένες, σύμφωνα με τον τρόπο που ερμηνεύουν κανόνες της εβραϊκής θρησκείας.

Προτεινόμενα για εσάς

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ισραήλ – Τι συζήτησαν

Tinad

Στο Μνημείο Ολοκαυτώματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Γιατί συγκινήθηκε στον Κήπο των Δικαίων

Μιχάλης Μάρδας

Μητσοτάκης: Το ταξίδι στο Ισραήλ αποτελεί ευκαιρία περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων

Μιχάλης Μάρδας

Στήριξη από το Ισραήλ στην Ελλάδα και μήνυμα για ΑΟΖ στην Τουρκία

Μιχάλης Μάρδας

Μήνυμα του Ισραήλ στην Τουρκία: Πλήρης στήριξη στην Ελλάδα για θαλάσσιες ζώνες -υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης από το Ισραήλ: Η Τουρκία υπονομεύει την σταθερότητα στην περιοχή

Μιχάλης Μάρδας

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ: Στο επίκεντρο επενδύσεις και στρατηγική συνεργασία

Μιχάλης Μάρδας

Στο Ισραήλ ο Μητσοτάκης – Στην ατζέντα επενδύσεις και διεύρυνση ελληνοϊσραηλινής στρατηγικής

Tinad

Stratfor: Τι φέρνει ο Μπένι Γκαντζ στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ

Kon