Ειδικότερα, με ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο το υπουργείο κατηγορεί την Ελένη Θεοχάρους για υποκίνηση μίσους και για παραβίαση της συνταγματικής τάξης.
Το ίδιο είχε συμβεί και με 52 Έλληνες οι οποίοι είχαν κριθεί επίσης ανεπιθύμητοι από την κυβέρνηση της Αλβανίας.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι κηρύσσονται ανεπιθύμητα «52 άτομα ελληνικής ιθαγένειας, για οργανωμένη δράση σε βάρος της κυριαρχίας της Αλβανικής Δημοκρατίας καθώς και για προκλητικές εκδηλώσεις και δηλώσεις κατά της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας ηρεμίας της χώρας».
ΕΚΤΑΚΤΟ - Αζερμπαϊτζάν: Το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Καζακστάν χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο
Κληθείσα να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, η κ. Θεοχάρους ανέφερε στο SigmaLive της Κύπρου πως πρόκειται για ένα τίτλο τιμής για την ίδια να μπει στο στόχαστρο ακόμη ενός διεφθαρμένου,δικτατορικού καθεστώτος, ενώ επιβεβαιώθηκε τόσο από το Λονδίνο όσο και από την Αθήνα για αυτή την εξέλιξη.
«Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίστασή μου, ούτε την βούλησή μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου».
Η ίδια αναμένεται να μιλήσει για τη δολοφονία του Κατσίφα τη Δευτέρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Κύπρια Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη είναι σκιώδης εισηγήτρια του ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας στην Ε.Ε.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]