Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο «αιφνίδιος» θάνατος του υπόπτου της δολοφονίας που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, παραείναι… «βολικός» για την βασιλική οικογένεια του Ριάντ για να θεωρηθεί τυχαίος.
Ο Αλμποστάνι, που είχε τον βαθμό του Υποσμηναγού στην Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, έφτασε στην Τουρκία τη μέρα της δολοφονίας του Κασόγκι, στις 1.45 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Έκανε check in στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel και έφυγε από τη χώρα στις 21.46 το βράδυ της ίδιας μέρας, με ιδιωτικό τζετ που ανήκει στην εταιρεία Sky Prime Aviation.
Αυτό είναι το τελευταίο άρθρο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
Η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε το τελευταίο άρθρο που έγραψε ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι προτού εξαφανιστεί στις 2 Οκτωβρίου μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Στο άρθρο του που δημοσιεύεται υπό τον τίτλο «Τζαμάλ Κασόγκι: Αυτό που χρειάζεται περισσότερο ο αραβικός κόσμος είναι ελευθερία της έκφρασης», ο δημοσιογράφος ασκεί σκληρή κριτική στην κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στον αραβικό κόσμο.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Ο αραβικός κόσμος αντιμετωπίζει την δική του εκδοχή ενός Σιδηρού Παραπετάσματος, το οποίο δεν επιβλήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά μέσω εσωτερικών δυνάμεων που δίνουν μάχη για την εξουσία.
Ο αραβικός κόσμος χρειάζεται μια σύγχρονη εκδοχή των παλαιών υπερεθνικών μέσων ώστε οι πολίτες να μπορούν να ενημερώνονται για τα διεθνή γεγονότα. Σημαντικότερο ακόμη είναι ότι χρειάζεται να προσφέρουμε μια πλατφόρμα για τη φωνή των Αράβων.
Ο αγαπημένος μου φίλος, ο εξέχων Σαουδάραβας συγγραφέας Σάλεχ αλ Σέχι, έγραψε ένα από τα πιο διάσημα άρθρα που δημοσιεύτηκαν ποτέ στον σαουδαραβικό Τύπο. Αυτός δυστυχώς εκτίει τώρα μια αδικαιολόγητη ποινή κάθειρξης πέντε ετών για υποτιθέμενα σχόλια που αντιβαίνουν στο σαουδαραβικό κατεστημένο.
Οι ενέργειες αυτού του είδους δεν έχουν πλέον ως συνέπεια μια οξεία αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα. Αντιθέτως, οι ενέργειες αυτές μπορεί να πυροδοτήσουν μια καταδίκη η οποία ακολουθείται γρήγορα από σιωπή.
Ως αποτέλεσμα επιτρέπεται στις αραβικές κυβερνήσεις να συνεχίσουν να φιμώνουν τα μέσα ενημέρωσης σε αυξανόμενο βαθμό. Κάποτε οι δημοσιογράφοι πίστευαν ότι το Ίντερνετ θα απαλλάξει την πληροφόρηση από την λογοκρισία και τον έλεγχο που συνδέεται με τα έντυπα μέσα.
Όμως αυτές οι κυβερνήσεις, των οποίων η ίδια η ύπαρξη στηρίζεται στον έλεγχο της πληροφόρησης, έχουν μπλοκάρει υπερβολικά το Ίντερνετ. Έχουν επίσης συλλάβει ντόπιους δημοσιογράφους και πιέσει διαφημιστές να ζημιώσουν τα έσοδα συγκεκριμένων εκδόσεων».
Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο «γιατρός του θανάτου» που τεμάχισε τον Κασόγκι ζωντανό
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]