Οι δεκαέξι–14 γυναίκες και δύο άνδρες–ισχυρίζονται ότι επί 15 χρόνια το θέρετρο για γιόγκα ενθάρρυνε τις σεξουαλικές επιθέσεις, τους βιασμούς και τον μισογυνισμό, κάνοντας «πλύση εγκεφάλου» σε εκατοντάδες μαθήτριες ώστε να πειστούν να κάνουν σεξ με τον γκουρού Σουάμι, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Ναρσίς Ταρκάου, για να …αποκτήσουν φώτιση.
Οι περισσότερες από τις 14 γυναίκες προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Αμερική και τον Καναδά και μίλησαν στην εφημερίδα διατηρώντας την ανωνυμία τους. Τρεις από αυτές ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν από τον Ταρκάου ο οποίος τους υποσχόταν ότι θα «θεραπεύσει τα ψυχολογικά τους τραύματα». Οι υπόλοιπες τουρίστριες τον κατηγορούν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε ιδιωτικές συνεδρίες στο γραφείο του.
Όταν 31 γυναίκες κατήγγειλαν δημόσια τον περασμένο Ιούλιο ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Αγκάμα, το θέρετρο προσπάθησε αρχικά να καταπνίξει το σκάνδαλο, αλλά πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Ο γκουρού Σουάμι εγκατέλειψε το νησί Κο Πανγκάν πριν από μερικές εβδομάδες και δεν βρίσκεται πια στην Ταϊλάνδη.
Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει τη Σερβία - Χωρίς ρεύμα 10.000 καταναλωτές
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γκουρού ξεκινούσε να κάνει απρεπείς χειρονομίες στις γυναίκες κατά τη διάρκεια των συνεδριών, θωπεύοντας σημεία του σώματός τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους και βάζοντας τα δάχτυλά του στα γεννητικά τους όργανα. Όταν εκείνες διαμαρτύρονταν, ο ίδιος επέμενε λέγοντας «εγώ ξέρω τι είναι καλό για σένα».
Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα δεν σταματούσε, και εξανάγκαζε τις γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του.
Πολλές καταγγέλλουσες, που συνέχιζαν να πηγαίνουν στο θέρετρο για χρόνια παρά τα όσα συνέβαιναν, εξηγούν την συμπεριφορά τους λέγοντας ότι ο γκουρού τις υπέβαλε σε ένα είδος πλύσης εγκεφάλου, πείθοντάς τις ότι αν σταματούσαν να έρχονται σ’ εκείνον και μιλούσαν στις αρχές, θα τις ακολουθούσε «κακό κάρμα» σε όλη τους τη ζωή.
Από την ίδρυσή της το 2003, η Αγκάμα Γιόγκα έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη σχολή ταντρικής γιόγκα στον κόσμο, με χιλιάδες μαθητές ετησίως. Εκτός από τη βασική σχολή στην Ταϊλάνδη, διαθέτει παραρτήματα στην Ινδία, την Κολομβία και την Αυστρία, ενώ τα τρία τέταρτα των μαθητών της είναι γυναίκες.
Πηγή: The Guardian
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]