Με μήκος 430 μέτρα και κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος, η γέφυρα είναι κατασκευασμενη αναμεσα σε δύο κορυφές αυτού του φυσικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν.
Η γέφυρα, η οποία έχει πλάτος έξι μέτρα και αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού, μπορεί να υποδεχθεί 800 ανθρώπους ταυτοχρόνως, σύμφωνα με έναν υπεύθυνο της τουριστικής ζώνης του Ζανγκτζιατζιέ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Εκτός από το να περπατήσουν πάνω στη γέφυρα και να θαυμάσουν τη θέα, οι τουρίστες θα μπορούν επίσης να κάνουν εκεί μπάντζι-τζάμπινγκ.
“Ήθελα να έρθω για να αισθανθώ την επιβλητική πλευρά αυτού του έργου. Όμως δεν φοβήθηκα, φαίνεται ασφαλές!”, εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ουάνγκ Μιν, μητέρα οικογένειας που συνοδευόταν από τον σύζυγο και τα παιδιά της.
Για να καταδειχθεί η σταθερότητα της γέφυρας, οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες πολλά επικοινωνιακά χάπενινγκ: μεταξύ άλλων, ένας δημοσιογράφος χτύπησε το γυαλί με ένα μεγάλο σφυρί και ένα αυτοκίνητο γεμάτο επιβάτες την πέρασε, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα στη δομή της.
Τασμανία: Ακρωτηρίασαν το πόδι τουρίστα - Έκανε καγιάκ και κόλλησε σε βράχο
“Έχει έρθει πλήθος σήμερα και γίνεται χαμός. Όμως το να βρίσκεσαι κρεμασμένος σε ύψος 300 μέτρων είναι μια μοναδική εμπειρία”, λέει ενθουσιασμένος ο Λιν Σενγκλού, ο οποίος έφτασε με τους συναδέλφους του από τη δουλειά.
Μόνο 8.000 επισκέπτες είναι δεκτοί την ημέρα πάνω στη γέφυρα, σύμφωνα με το Νέα Κίνα. Έτσι οι τουρίστες πρέπει να κλείνουν μια ημέρα νωρίτερα το εισιτήριό τους, που κοστίζει 138 γιουάν (18 ευρώ).
Για να αποφευχθούν πτώσεις αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη δομή, “οι φωτογραφικές μηχανές και τα μπαστούνια για σέλφι δεν επιτρέπονται”, διευκρίνισε η υπηρεσία, καθώς και όποιοι “φορούν τακούνια στιλέτο”.
Την ιδέα για τη γέφυρα είχε ο ισραηλινός αρχιτέκτονας Χαΐμ Ντοτάν, ο οποίος είχε ήδη δημιουργήσει πολλά οικοδομήματα στην Κίνα.
Μία από τις κορυφές του πάρκου Ζανγκτζιατζιέ είχε προσφέρει την έμπνευση για το βουνό που επιπλέει στον αέρα στην αμερικανική ταινία Avatar, η οποία προβλήθηκε στην Κίνα το 2010, είχε εξηγήσει την ίδια χρονιά η τοπική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα, ένας φωτογράφος είχε έρθει το 2008 από το Χόλιγουντ για να τραβήξει φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια στην ταινία.