Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων για το 2016, το 31% αναφέρει ότι είναι διατεθειμένο να αλλάξει πόλη διαμονής για να δουλέψει, το 17% θα πήγαινε σε άλλη χώρα για να έχει εργασία ενώ το 11% θα πήγαινε σε χώρα εκτός Ε.Ε. για να εργαστεί.
Οι νέοι της Ευρώπης είναι μοιρασμένοι ως προς το αν θα μετακόμιζαν για να βρουν εργασία, στο σύνολο τους, αφού το 50% δηλώνει πως θα το έκανε ενώ το υπόλοιπο 50% λέει «όχι».
Άσμα αλ Άσαντ: Η σύζυγος του Μπασάρ Αλ Άσαντ καταθέτει αίτηση διαζυγίου
Οι νέοι της Μάλτας (73%), της Ολλανδίας (69%) και της Κύπρου (68%) είναι οι νέοι άνεργοι που έχουν τη μεγαλύτερη απροθυμία μετεγκατάστασης. Το μεγαλύτερο ποσοστό νεαρών ανέργων που θα μετακόμιζαν εντός των συνόρων της χώρας τους, εντοπίζεται στη Ρουμανία και στη Γερμανία (37% και στις δύο), στην Τσεχία και στην Ιρλανδία (στο 35% και οι δύο).
Τα υψηλότερα ποσοστά νεαρών που δηλώνουν έτοιμοι να φύγουν σε μία άλλη χώρα της ΕΕ για δουλειά είναι στην Εσθονία και την Κροατία (26%) και τη Σλοβενία (25%). Επίσης το ποσοστό των νεαρών ανέργων που θα εγκατέλειπαν την ΕΕ για δουλειά είναι στη Σουηδία (34%), την Ισπανία και την Φιλανδία (28%) και τη Γαλλία (27%).
Κάπως πιο απρόθυμα είναι τα άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου με το 20% να λέει πως θα μετακόμιζε εντός της χώρας του και το 10% να λέει «ναι» στη δουλειά εκτός συνόρων.
Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση της Eurostat
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]