Κατά τη συνάντηση του Ζόραν Ζάεβ με την ομόλογό του της Σερβίας, Άνα Μπέρναμπιτς συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές σε πολιτικό επίπεδο και όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται να λύνονται με απευθείας διάλογο ώστε να αποφεύγονται οι παρερμηνείες και οι παρεξηγήσεις. Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν επίσης να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη των δύο χωρών.
Βρετανία: Σαρώνει τα πάντα η φονική καταιγίδα Μπερτ - Ένας νεκρός από πτώση δέντρου
Σε οικονομικό επίπεδο, εκφράστηκε η ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας σε έργα υποδομής όπως η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ε-75, ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει τα Σκόπια με το Βελιγράδι και η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από το Κουμάνοβο προς την πόλη Βράνιε στη νότια Σερβία.
Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, η χώρα του θεωρεί τη Σερβία στρατηγικό εταίρο στην περιοχή και επιδιώκει την στενή συνεργασία σε διμερές αλλά και περιφερειακό επίπεδο.
Ο Ζόραν Ζάεβ συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον οποίο εξέτασαν θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής πορείας των δύο χωρών, την απλοποίηση της διαδικασίας ελέγχου στα σύνορα για τους πολίτες και τα εμπορεύματα και τη συνεργασία κατασκευαστικών εταιριών για κοινή έξοδο σε τρίτες αγορές. Κατά την συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε από κοινού ότι η συνεργασία των δύο χωρών αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα POLITIKA του Βελιγραδίου, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας και τις σχέσεις με την Ελλάδα. «Με την Δημοκρατία της Ελλάδος αρχίσαμε να οικοδομούμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού και αυτό χαίρει υποστήριξης τόσο στις χώρες μας όσο και σε διεθνές επίπεδο. […] Διακρίνω και στην ελληνική ηγεσία αυτό το αίσθημα υπευθυνότητας και ήρθε ο καιρός να κλείσει αυτή η μακροχρόνια διένεξη που αποτελεί τροχοπέδη στην ευρωατλαντική πρόοδο της περιοχής μας γενικότερα. Έτσι, θέλω να πιστεύω ότι ο καθένας θα αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για να λυθεί αυτό το ζήτημα», επισημαίνει στη συνέντευξή του ο Ζοραν Ζάεβ. Συμπληρώνει δε ότι «στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αναμένεται η νέα πρόταση του διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς».