Η Υπηρεσία κατασκόπευε «από το 1998 ως το 2006 πολλούς τηλεφωνικούς αριθμούς και εσωτερικά φαξ του Λευκού Οίκου», αναφέρει στην τελευταία του έκδοση το περιοδικό, επικαλούμενο «έγγραφα» τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών διέθετε έναν κατάλογο «με 4.000 επιλογείς» (αριθμούς τηλεφώνων ή φαξ, ηλεκτρονικές διευθύνσεις) που της επέτρεπαν να παρακολουθεί «αμερικανικούς στόχους», μεταξύ αυτών τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών.
Γερμανοί πράκτορες παρακολουθούσαν επίσης αμερικανικές εταιρείες, όπως η Lockheed, η NASA, η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), πολλά πανεπιστήμια, ακόμη και την Πολεμική Αεροπορία, τους Πεζοναύτες και την Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών στο εσωτερικό του Πενταγώνου, αλλά και τις υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών.
Περισσότερες από εκατό ξένες πρεσβείες στην Ουάσινγκτον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το αμερικανικό γραφείο του Αραβικού Συνδέσμου επίσης ήταν στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Τον Μάρτιο του 2015 είχε αποκαλυφθεί η συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας και της αμερικανικής NSA, για λογαριασμό της οποίας Γερμανοί παρακολουθούσαν πολλούς στόχους σε συμμαχικές τους χώρες.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ