ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
CinemaTV

Game of Thrones: Το μυστικό όπλο που θα εμφανίσει η Άρυα Σταρκ

Game of Thrones: Το μυστικό όπλο που θα εμφανίσει η Άρυα Σταρκ

Newsroom eleftherostypos.gr

Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως και παθήσεως, αν μας επιτρέπεται αυτή η συμπλήρωση. Γιατί μόνο αν μάθει κάποιος καλά ότι το Game of Thrones απαιτεί και δεύτερη θέαση, δεν θα πάθει. Τι; Να περιμένει από εμάς να αναλύσουμε εκείνα που φαινομενικά δεν χρειάζονται ανάλυση. Όπως το σχέδιο που έδωσε η Άρυα Σταρκ στον Τζέντρι.

Σε μια από τις σκηνές reunion του πρώτου επεισοδίου της 8ης σεζόν, η Άρυα δίνει στον Τζέντρι ένα σχέδιο όπλου. Ο Τζέντρι ως ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, των 7 Βασιλείων, είναι σιδηρουργός και μπορεί να φτιάξει ακόμα και πράγματα που δεν υπάρχουν ακόμα. Να πρωτοτυπήσει εν ολίγοις. Άλλωστε, και το μικρό σπαθί που κρατά στα χέρια της η Άρυα είναι από τα δικά του χέρια.

Αυτό το ξίφος που δείχνει στον Σνόου στη σκηνή του δέντρου και του λέει για πλάκα πως το έχει χρησιμοποιήσει μόνο μια-δυο φορές, είναι ένα πολύ καλό όπλο, μόνο όμως σε μάχη σώμα με σώμα. Δεν εξασφαλίζει λάβωμα σε απόσταση μεγαλύτερη του μισού μέτρου. Όλες οι δολοφονίες που έχει κάνει η Άρυα Σταρκ στο Game of Thrones είναι σε απόσταση αναπνοής.

Σε αυτό το σημείο ανοίγουμε μια παρένθεση που θα μας οδηγήσει ουσιαστικά στο συμπέρασμα. Σε ένα από τα trailer η Άρυα φαίνεται να κρατά στα χέρια της ένα όπλο που δεν είναι το στιλέτο της από βαλυριανό ατσάλι. Είναι κάτι άλλο. Ίσως λοιπόν σχετίζεται με την παραγγελία που έκανε στον Τζέντρι.

Το σκίτσο που έχει κάνει δείχνει να είναι δόρυ ή ακόμα καλύτερα ένα ατσάλινο φυσίγγιο/βλήμα. Μπορεί δηλαδή να εκτοξεύει λεπίδα από μακριά, χωρίς να χρειαστεί η Άρυα να έρθει σε κοντινή επαφή με τους White Walkers. Και το καλό είναι πως το συγκεκριμένο όπλο θα έχει λεπίδες από δρακόγυαλο, το έτερο στοιχείο που εξοντώνει τους Walkers.

Βέβαια, στο στόχαστρο της μπορεί να μην είναι μόνο οι νεκροζώντανοι. Θα είναι σίγουρα και οι εναπομείναντες στη λίστα της. Η Σέρσεϊ καλή ώρα. Όπου κι αν χρησιμοποιήσει το δόρυ/λεπίδα, αυτό που αξίζει είναι το εξής. Η Άρυα Σταρκ έχει ήδη ένα όπλο από βαλυριανό ατσάλι, δηλαδή από πάγο. Και με το δρακόγυαλο θα αποκτήσει και κάτι από φωτιά. A Song of Ice and Fire.

Ίσως δούμε δηλαδή μια pulpfiction-ική σκηνή με την Άρυα να ξεκάνει τους αντιπάλους της ή να σκοτώνει τον Βισέριον, τον δράκο που μετέτρεψε ο Night King σε wight και να γίνεται εκείνη η αναδυόμενη βασίλισσα που θα κάτσει τελικά στον θρόνο. Ίσως από τα πιο ακραία σενάρια, αλλά που θα αποτελούσε την μέγιστη ανατροπή.

Προτεινόμενα για εσάς

Η Τζανέλ Μονά θα δώσει συναυλία εικονικής πραγματικότητας στο φινάλε του Lovecraft Country

Kon

Πέθανε η «Olenna Tyrell» του «Game of Thrones»

Evanthia Karra

Η HBO ξεκινάει το prequel του Game of Thrones

Kon

Άγριες Μέλισσες: Χαμός στα social media για το ποτήρι με καφέ και το κινητό !

Tinad

«Το τέλος του Game of Thrones στα βιβλία θα είναι διαφορετικό» λεέι ο George R.R. Martin

admin

Η συνάντηση του Στέφανου Τσιτσιπά με το «Βουνό» του Game of Thrones [εικόνα]

Evanthia Karra

Game of Thrones: Ηθοποιός αποκάλυψε ότι είχαν γυρίσει εναλλακτικό φινάλε

Στέργιος Πουλερές

Ετοιμάζει επιστροφή για τα «φιλαράκια» το HBO – Τι λένε οι πρωταγωνιστές

Ανδρέας Ντίνης

Game of Thrones: Prequel ακυρώνονται, prequel ανακοινώνονται – Τι γίνεται πια με το franchise;

Στέργιος Πουλερές