ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Η PeopleCert εξαγόρασε την αμερικάνικη International Association for Six Sigma Certification (IASSC)

Newsroom eleftherostypos.gr

Η PeopleCert,  εταιρεία ηγέτης στη διεξαγωγή εξετάσεων και πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία επαγγελματικών πιστοποιήσεων, International Association for Six Sigma Certification (IASSC) που αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη.

Με την εξαγορά αυτή, η PeopleCert επιβεβαιώνει την εξωστρεφή στρατηγική της, υλοποιώντας  σταθερά το σχέδιο για εξαγορές που καθιστούν το portfolio προϊόντων και υπηρεσιών της   ανταγωνιστικό διεθνώς.

«Η απόκτηση του IASSC αποτελεί σημαντικό σταθμό στο στρατηγικό πλάνο επέκτασή μας σε όλες τις αγορές και ειδικότερα στις επαγγελματικές πιστοποιήσεις, στην οποία ήδη έχουμε αξιόλογη παρουσία στον τομέα πιστοποίησης του ITSM (IT Service Management)» επισημαίνει ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Βύρων Νικολαΐδης και προσθέτει: «Καλωσορίζουμε το νέο μέλος του Ομίλου μας έχοντας βαθιά την πίστη ούτε γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των επαγγελματιών που θέλουν συνεχώς να ενισχύουν τις δυνατότητες του φθάνοντας πιο κοντά στο ατομικό και συλλογικό τους όραμα.»

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

Η IASSC αποτελεί βασικό συνεργάτη εταιρειών οργανισμών και κυβερνήσεων στις πιστοποιήσεις επαγγελματικών δεξιοτήτων για περισσότερο από μία δεκαετία. Το βασικό της προϊόν, που εντάσσεται πλέον στην οικογένεια πιστοποιήσεων της PeopleCert, είναι το Lean Six Sigma Professional Credentialing.

Η πιστοποίηση αυτή είναι σημαντικό εφόδιο για τους επαγγελματίες και τις εταιρίες, συνιστά  κρίσιμη επιχειρησιακή διαδικασία   καθώς περιλαμβάνει εργαλεία και τεχνικές για τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, την εξάλειψη ελαττωμάτων και την εγγύηση της ποιότητας σε όλες τις υπηρεσίες. Το Six Sigma καθοδηγεί τις εταιρείες, ώστε να αποφεύγουν λάθη στις λειτουργίες τους: Από την παραγωγή, την τεχνική υποστήριξη μέχρι και τη διεύθυνση προσωπικού και το τμήμα εξυπηρέτησης. Ήδη πολλές σημαντικές διεθνείς  εταιρείες  όπως Amazon, BMW, Cisco, πανεπιστημιακά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες  αλλά και κλάδοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εμπιστεύονται την IASSC προκειμένου να επιτύχουν άριστα αποτελέσματα ποιότητας και αποτελεσματικότητας στις δραστηριότητές τους.

Η στρατηγική της PeopleCert  την περίοδο του COVID-19

Η PeopleCert έλαβε αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία από τον COVID-19, ενώ είχε ήδη προετοιμάσει και αναπτύξει εσωτερικά προ πανδημίας τα κατάλληλα εργαλεία για εξ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση, εξετάσεις και πιστοποιήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η χρήση τεχνολογιών όπως το Online Proctoring για πραγματοποίηση εξετάσεων απομακρυσμένα οποιαδήποτε ώρα και μέρα επιλέγει ο υποψήφιος,  με επιτήρηση από απόσταση. Παρουσιάζει ενδιαφέρον πάντως ότι οι εργαζόμενοι σε ποσοστό περίπου 60%  προτιμούν να εργάζονται στον εργασιακό τους χώρο.
Η στρατηγική της εταιρείας κινήθηκε σε δύο άξονες:

Α. Οι εργαζόμενοι και οι πελάτες μας σε πρώτο πλάνο και

Β. Επιχειρηματική εξωστρέφεια με στρατηγική εξαγορών και επενδύσεων στην τεχνολογία

Όπως δήλωσε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Βύρων Νικολαϊδης: «Με τους εργαζόμενους μας, είμαστε πάντα σε στενή επικοινωνία μαζί τους. Σταθήκαμε ως οφείλαμε δίπλα τους και αυτοί στήριξαν την εταιρεία. Ενδυναμώθηκε η εταιρική σχέση.

Η εταιρεία δημιούργησε Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης για να στηρίξει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ακολουθούμε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και θέτουμε την υγεία του καθενός πάνω απ΄όλα.

Είμαστε ευτυχείς γιατί  εμείς είχαμε αναπτύξει τεχνολογικές λύσεις πριν από την πανδημία, λύσεις που σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία μας επέτρεψαν να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας. Όταν ο ανταγωνισμός έψαχνε για λύσεις κατόπιν πανδημίας, εμείς είχαμε τα εργαλεία που αναπτύξαμε εσωτερικά στην εταιρία με ελληνικά μυαλά. Τεχνολογίες όπως το Online Proctoring (πραγματοποίηση εξετάσεων απομακρυσμένα οποιαδήποτε ώρα και μέρα επιλέγει ο υποψήφιος,  με επιτήρηση από απόσταση) είναι ένας από τους πυλώνες που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην κρίση δεν απολύθηκε ουδείς, αλλά αντιθέτως προσελήφθησαν επιπλέον 200 άτομα για να καλυφθούν ανάγκες επιτήρησης σε online exams παγκοσμίως. Συνολικά σήμερα απασχολούνται 500+ full time employees».

Διαβάστε ακόμα 

Η μάχη των υποβρυχίων: Όλα τα τουρκικά έχουν… ξετρυπωθεί, τα ελληνικά ακόμη τα ψάχνουν!

Oruc Reis – Εικόνα ντοκουμέντο: Οι Τούρκοι νιώθουν την ανάσα των Ελλήνων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

LanguageCert (LTE): Συμφωνία με τη Γαλλία για την πιστοποίηση 600.000 φοιτητών στην αγγλική γλώσσα

Μιχάλης Μάρδας

PeopleCert: Διαθέτει δωρεάν τις υποδομές της στο δημόσιο για εξετάσεις εξ αποστάσεως

Tinad

Βράβευση του Βύρωνα Νικολαΐδη, ιδρυτή και CEO της PeopleCert από τη Bρετανική Πρεσβεία

Μιχάλης Μάρδας