Σε ο, τι αφορά την επόμενη ημέρα της χώρας ο κ. Πόλσον εκτιμά ότι η συνταγή της επιτυχίας έγκειται στην μείωση των φόρων και στην συρρίκνωση του δημοσίου τομέα. Σε αυτή την περίπτωση εκτιμά ότι θα σημειωνόταν έκρηξη επενδυτικής δραστηριότητας.
Igor Zotko: Από τις επιχειρηματικές στρατηγικές στην κοινωνική αποστολή PIN-UP Ουκρανία
Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες. Το βασικό περιουσιακό στοιχείο της είναι οι άνθρωποί της, που είναι εργατικοί, ανθεκτικοί και διαθέτουν επιχειρηματικό πνεύμα. Αν εφαρμοστούν οι σωστές μεταρρυθμίσεις, τότε οι επενδυτές θα φέρουν περισσότερα κεφάλαια και η χώρα θα ευημερήσει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πόλσον.
Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί για το ενδεχόμενο μιας τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Πόλσον απάντησε: “Επενδύσαμε στην Alpha Bank και στην Πειραιώς έπειτα από έναν πλήρη έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων και από το τεστ αντοχής που διεξήγαγε η ΕΚΤ. Η ΕΚΤ απαίτησε από τις τράπεζες να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους ώστε να αντέξουν σε μια νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,3% του ΑΕΠ το 2015 και 3,9% το 2016. Παρότι οι συνθήκες παραμένουν γεμάτες προκλήσεις στην Ελλάδα, η οικονομία έχει συρρικνωθεί πολύ λιγότερο από αυτό και έχουμε εμπιστοσύνη στο ότι η ΕΚΤ ήταν συντηρητική στην προσέγγιση της”.
Ωστόσο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι “πρέπει να δούμε κάποια πράγματα να συμβαίνουν ώστε οι τράπεζες να βρεθούν πλέον εκτός κινδύνου”. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριέλαβε την ανάγκη “η κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη”, αλλά και οι διοικήσεις των τραπεζών από την πλευρά τους “θα πρέπει να λάβουν Αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πρόκλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων”.