Ελεύθερος Τύπος
AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Citroën σημείωσε ανοδική πορεία το 2018

Η Citroën σημείωσε ανοδική πορεία το 2018

Newsroom eleftherostypos.gr

Η Citroën παρουσίασε αύξηση πωλήσεων για το 2018, με τα νούμερα να είναι κάθε χρόνο και καλύτερα, όπως βλέπουμε και από τα αποτελέσματα του 2017.

Το C3 σημείωσε αύξηση πωλήσεων +24,5% και το C3 Aircross κατέκτησε την 4η θέση πωλήσεων της κατηγορίας του στην Ελληνική αγορά. Η εταιρεία αισθάνεται αισιόδοξη ότι τα ίδια αποτελέσματα θα φέρουν και τα νέα μοντέλα που λανσάρει, το C5 Aircross και το νέο Berlingo.

Συνολικά η εταιρεία αύξησε το μερίδιο της στην Ελληνική αγορά κατά 0,6 μονάδες, φτάνοντας το 5.2%. Οι πωλήσεις της μέσα στο 2018 αυξήθηκαν κατά 32% και σημειώθηκε νέο ρεκόρ με 5.767 πωλήσεις.

Εκτός από τα επιβατικά οχήματα, η Citroën είχε μια επιτυχημένη χρονιά και στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, με αύξηση των πωλήσεων κατά 40.7% και συνολικό μερίδιο αγοράς 5.5%. Οι πωλήσεις του Jumpy αυξήθηκαν κατά 125%, το C3 Enterprise κατά 58% και του Berlingo κατά 41%.

Ο κ. Δημήτρης Καββούρης, COO της Citroen και της DS Automobiles στην Ελλάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα εμπορικά αποτελέσματα του 2018, δηλώνοντας «Ήταν μία πολύ καλή επίδοση για τη χρονιά που μας πέρασε. Ευχαριστούμε πολύ τους πελάτες που μας εμπιστεύθηκαν, το επίσημο Δίκτυο Διανομέων της Citroën, το προσωπικό της εταιρίας, τους άμεσους συνεργάτες μας, τη διαφημιστική μας εταιρία και όλους όσους μας υποστήριξαν για να πραγματοποιηθούν αυτές οι επιτυχίες».

Προτεινόμενα για εσάς

Πληρότητα εκδόσεων, εξοπλισμού και άνεσης για το νέο Citroen C3

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα το 2020 – Ποια μάρκα είναι στην κορυφή

Kon

Citroën AMI: Το προσιτό, ηλεκτροκίνητο «αυτοκινητάκι»

Kon

H Citroën ολοκληρώνει την γκάμα των ηλεκτρικών της Van με το ë-Berlingo

Kon

Citroen C5 Aircross PHEV: Άνεση και επιδόσεις, με σεβασμό προς το περιβάλλον

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Citroen e-Jumper: Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα

Kon

Νέο Citroen C3: Δυναμικό στυλ και περισσότερη άνεση

Kon

Μειώθηκαν κατά 18,9% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε. τον Αύγουστο

Kon

Οδηγούμε το Citroën C5 Aircross