ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιάννης Μελάς στον «Ε.Τ.»: Επιδίωξη μας να μην κλείσει καμία επιχείρηση και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας

Αναστολές συμβάσεων εργασίας Μαρτίου 2021 - Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα, με ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και λειτουργεί προληπτικά. Όλοι μας γνωρίζουμε και κατανοούμε πλήρως την κόπωση της κοινωνίας καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία της οικονομικής ζωής του τόπου.

Γράφει ο Γιάννης Μελάς* 

Είναι σαφές ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνο στην ελληνική οικονομία αλλά και διεθνώς. Εξάλλου, η διαχείριση της, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά, είναι μια ιδιαίτερη και σύνθετη εξίσωση.

Ολόκληρος ο πλανήτης κινείται σε μια λεπτή ισορροπία, μεταξύ της προστασίας της δημόσιας υγείας και της λειτουργίας της οικονομίας.

Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, με συγκεκριμένο και στοχευμένο πρόγραμμα στήριξε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Μέτρα όπως, η επιστρεπτέα προκαταβολή, οι αναστολές συμβάσεων, η επιδότηση ενοικίου, οι αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, λειτουργούν ως ανάσα για την ελληνική οικονομία. Περισσότερα από 24 δις διατέθηκαν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας το 2020, ενώ για το 2021 προβλέπονται 7,5 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τα προβλήματα και την αγωνία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για το μέλλον, εγκρίναμε επιπλέον μέτρα ανακούφισης. Σε αυτό το πλαίσιο, καλύπτουμε, με αναδρομική μάλιστα ισχύ από το Μάρτιο του 2020 τις πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, στην οποία προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τις υγειονομικές εξελίξεις, λαμβάνοντας δυναμικά μέτρα.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όσους πλήττονται για όσο διάστημα απαιτηθεί και μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή την πολυδιάστατη κρίση. Κύρια επιδίωξη μας είναι, να μην κλείσει καμία επιχείρηση και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

Το εμβόλιο αποτελεί ασφαλή λύση για την έξοδο από την κρίση και όσο προχωράει ο εμβολιασμός, τόσο πλησιάζουμε στην «άκρη του τούνελ». Ο εμβολιασμός όλων μας, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής συνείδησης. Η πατρίδα μας, έχει ήδη πραγματοποιήσει, περισσότερους από 500.000 εμβολιασμούς.

Το τέλος της πανδημίας θα πρέπει να βρει την κοινωνία «όρθια» και την οικονομία «ζωντανή». Προς αυτή την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους, τόσο εθνικούς όσο και ευρωπαϊκούς. Η χώρα μας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών, η οποία αποτυπώνεται με τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού, εν μέσω παγκόσμιας κρίσης. Ένα από τα «όπλα» της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα είναι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα χρήσιμο εργαλείο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή στην κανονικότητα με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

*Ο Γιάννης Μελάς είναι Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Πειραιά θα είναι ο αντιδήμαρχος της πόλης Γιάννης Μελάς

Ανδρέας Ντίνης