Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεύτερη καταστροφή…

Μαξίμου: Δεν θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση - Συνεχίζουμε ως τις 30 Ιουνίου

Γιατί ο Τσίπρας δεν δέχεται να δοθεί ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού; Επειδή φοβάται!

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η εμπειρία που αποκτούν οι Έλληνες στις φιλελεύθερες κοινωνίες που ζουν, δεν τους επιτρέπει να στηρίξουν ένα αλλοπρόσαλλο ιδεολογικό συνονθύλευμα, χυδαίου λαϊκισμού, όπου η εξουσία είναι αυτοσκοπός, οπότε οι αντιστάσεις του για την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος είναι μειωμένες.

Αναρωτηθήκατε γιατί οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -και οι ΗΠΑ- έχουν δώσει ψήφο στους πολίτες τους που ζουν σε άλλες χώρες;

Η μικρόνοη άρνηση του Τσίπρα είναι μία άκρως ανθελληνική απόφαση, υπαγορευμένη από φοβική μικροκομματική αντίληψη. Σχεδόν είναι μια δεύτερη καταστροφή: Η Ελλάδα το 2050 θα έχει έναν άκρως γηρασμένο, συρρικνωμένο πληθυσμό. Σ’ αυτούς που σπεύδει ο Τσίπρας να δώσει υπηκοότητα -με άγνοια της ελληνικής γλώσσας, με άρνηση προσαρμοστικότητας, με αντιλήψεις που αντιβαίνουν στις δυτικοευρωπαϊκές αρχές- αντιμετωπίζονται μόνον ως εκλογική του πελατεία.
Η λέξη πατριωτισμός δεν υπάρχει στο πολιτικό λεξιλόγιο ΣΥΡΙΖΑ. Ο διεθνισμός του παραδίδει την Ελλάδα σ’ αυτούς που υπηρετούν τα κατ’ εναντίον της συμφέροντα. Οι παραδοσιακές συμμαχίες έγιναν ανεμόμυλος που τον φυσά ο ευκαιριακός Τσίπρας. Η Ελλάδα, αδύναμη, βρίσκεται σε επικίνδυνο μετεωρισμό…

Τι σημαίνει η άρνηση Τσίπρα να δοθεί ψήφος στους Έλληνες της Διασποράς; Σημαίνει ότι γενιές Ελλήνων χάνουν τις ρίζες τους. Προσαρμόζουν τα πιστεύω τους, τις συνήθειές τους στις κοινωνίες που ζουν. Το όραμα της Ελλάδας ξεβάφει με το χρόνο και γίνεται κατάλληλο για διακοπές στις μετεγενέστερες γενιές, όταν ακούν ότι ένας προπάππος ήταν Έλληνας.

Η κομματική ιδιοτέλεια του Τσίπρα κάνει τους Έλληνες του εξωτερικού απόμακρους προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Τους στερεί από τη βούληση της προσφοράς. Τους αφαιρεί την υπερηφάνεια ότι είναι Έλληνες, αφού δεν επιτρέπει τη συμμετοχή τους στους αγώνες και την αγωνία της Ελλάδας για ένα καλύτερο αύριο. Τους αποκόβει από το γάλα της γλώσσας που βύζαξαν, από την πίστη τους. Τους κλείνει κατάμουτρα την πόρτα.

Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό ως επιχειρηματίες δεν θα επενδύσουν στην Ελλάδα αφού δεν έχουν λόγο για το μέλλον της. Έλληνες επιστήμονες, σε όλα τα μεγάλα πνευματικά ιδρύματα του εξωτερικού, δεν θα σκεφτούν να επιστρέψουν σε μια Ελλάδα που τους έχει διαγράψει.

Ο Τσίπρας συστηματικά επιδιώκει να διώξει τους καλύτερους. Να μείνουμε εδώ λίγοι, αιχμάλωτοι στην αριστερή μιζέρια, οικονομική και πνευματική. Οι αποφάσεις που συρρικνώνουν τη χώρα βρίσκουν πρόθυμους υποστηρικτές σε μία δήθεν ιντελιγκέντσια, δήθεν 320 «προσωπικοτήτων», που δεν σηματοδοτεί τίποτε πέραν ενός αριστερού ανάπηρου «πνευματικού» κατεστημένου.

Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει το δεσμό της πατρίδας με τους Έλληνες του εξωτερικού. Το να τους δοθεί η ψήφος είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα. Δεν έχει την πολυτέλεια η Ελλάδα να διαγράφει τα παιδιά της.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Λίγο ψηλότερα

Μιχάλης Μάρδας

Υπήρξαν τρεις κατηγορίες εγκλείστων…

Μιχάλης Μάρδας

Αγνωστη λέξη!

Μιχάλης Μάρδας

Ποιος μιλάει;

Tinad

Χωρίς φιλότιμο…

Kon

Ιτε…

Kon

Εις χείρας θεού ζώντος…

Μιχάλης Μάρδας

Ηθος… μαϊμούς

Tinad

Αιδώς…

Tinad