Αυτή τη φορά, οι Anonymous Greece διέρρευσαν έγγραφα που όπως ισχυρίζονται είναι της Τράπεζας της Ελλάδος.
Μέσα από τη σελίδα τους στο Facebook, μάλιστα, δίνουν ενεργό σύνδεσμο για τα έγγραφα που διέρρευσαν, ενώ προειδοποιούν ότι «οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα, λόγω των μεγάλων μεγεθών τους».
«Θα ακολουθήσουν πολλά» προσθέτουν ακόμη. Τα πρώτα έγγραφα που διέρρευσαν, όπως υποστηρίζουν είναι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mediafire.com/file/dxdvzgy5y5dt66a/gov.gr+leaks.rar
https://www.facebook.com/opanonymousgreece/photos/a.216598511874832.1073741829.215422201992463/723646164503395/?type=3&theater
Οι Anonymous Greece ξεκίνησαν τις επιθέσεις στην ελληνική κυβέρνηση από το Σάββατο, 23 του μηνός. Στην αρχή έριξαν την σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στη συνέχεια τη σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, στέλνοντας απειλητικό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.
Το βράδυ της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου, έγραψαν νέο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, μέσα από τη σελίδα τους στο Facebook: «Προς «Κυβέρνηση της Ελλάδος. Ελπίζουμε, ένα μικρό δείγμα να το πήρατε. Τα χειρότερα για εσάς έρχονται! Ο λαός δεν σας φοβάται!».
Την Δευτέρα «ξαναχτύπησαν», σχολιάζοντας την επίθεση την Τράπεζα της Ελλάδος και απειλώντας τον ΕΟΠΥΥ και την Τράπεζα Πειραιώς: «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πρός: ΕΟΠΥΥ , Τράπεζα Πειραιώς. 2 Βάσεις δεδομένων είναι στα χέρια μας. Μία λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!» ανέφεραν στη σελίδα τους στο Facebook.
Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ: Αναλυτικά οι τοποθετήσεις και μετακινήσεις των Αστυνομικών Διευθυντών
ΤτΕ: Τα στοιχεία της «διαρροής» των Anonymous ήταν δημόσια
Καμιά διαρροή απόρρητων εγγράφων δεν εγινε από τους Anonymous διαβεβαιώνει η ΤτΕ, καθώς όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία είναι δημοσίως αναρτημένα.
Σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ τονίζει ότι είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής από τις βάσεις δεδομένων της και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της τράπεζας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤτΕ:
Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος.