Ελεύθερος Τύπος
ΥΓΕΙΑ

Ο πόνος στα πλευρά, «καμπανάκι» για πιθανό καρκίνο νεφρών

Προσοχή στα αντιβιοτικά: Αυξάνουν τον κίνδυνο για πέτρα στα νεφρά

Newsroom eleftherostypos.gr

 Μην αμελείτε τον πόνο στα πλευρά, ιδίως εάν επιμένει και εάν δείτε αίμα στα ούρα

    Τα συμπτώματα του καρκίνου συνήθως περιλαμβάνουν μια ανεξήγητη αλλαγή στις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος. Αλλά, ο πόνος στα πλευρά, που δεν πάει υποχωρεί, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι του καρκίνου των νεφρών, και σίγουρα ένα «καμπανάκι» ότι θα πρέπει να δείτε κάποιον γιατρό.

Ο καρκίνος στα νεφρά συνήθως επηρεάζει τους ανθρώπους ηλικίας 60-79 ετών, ενώ είναι σπάνιος σε άτομα κάτω των 50 ετών. Τα συμπτώματα του καρκίνου του νεφρού είναι δύσκολο να εντοπιστούν και κατά κανόνα προσδιορίζονται μόνο μέσω εξετάσεων.

Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα καρκίνου των νεφρών

Ίσως να παρουσιάζετε συμπτώματα που είναι ενδεικτικά καρκίνου του νεφρού, όπως πόνο στο πλευρό σας, απώλεια βάρους, ή έντονη κόπωση. Ή ίσως ο γιατρός σας έχει βρει ένα ογκίδιο στα πλευρά σας κατά τη διάρκεια μιας συνήθους εξέτασης ή κάποιο σημάδι καρκίνου των νεφρών κατά τη διάρκεια εξέτασης για κάποια άλλη ασθένεια. Σε κάθε περίπτωση, για να επιβεβαιωθεί ο καρκίνος στα νεφρά, θα χρειαστείτε λεπτομερή φυσική εξέταση, ιστορικό υγείας και εξετάσεις. Ο γιατρός σας θα ελέγξει την κοιλιά και τα πλευρά σας ψάχνοντας για θρόμβους και θα ελέγξει για πυρετό και υψηλή αρτηριακή πίεση, μεταξύ άλλων.

Αίμα στα ούρα

Η εύρεση αίματος στα ούρα σας είναι επίσης ένα σύμπτωμα του καρκίνου των νεφρών. Το αίμα μπορεί να μην είναι εμφανές, αλλά αν τα ούρα σας είναι πιο σκούρα από το φυσιολογικό, μπορεί να είναι χρωματισμένα με αίμα.

Πώς μοιάζουν οι «ύποπτοι» όγκοι στα πλευρά

Ένας όγκος, ή οίδημα στα πλευρά σας μπορεί να είναι επίσης ένα σημάδι της ασθένειας. Όμως, ο καρκίνος στα νεφρά έχει συνήθως πολύ μικρούς όγκους που δεν τους αισθάνεστε, οπότε μια ογκώδης μάζα είναι μάλλον απίθανο να είναι καρκινική.

Τα αίτια της νόσου

Η ακριβής αιτία του καρκίνου των νεφρών είναι άγνωστη. Όμως, ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου αυξάνεται εάν είστε υπέρβαρος, έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, ή έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου των νεφρών.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Γιατί η υπέρταση εμφανίζεται νωρίτερα στις γυναίκες

Leonidas Kallidonis

Τι κινδύνους «εγκυμονεί» η ζέστη για τις εγκύους

Leonidas Kallidonis

Μαγνήσιο: Γιατί είναι απαραίτητο στην εμμηνόπαυση

Leonidas Kallidonis

Ανεύρυσμα Θωρακικής Αορτής: θέλει «ακαριαία» αντιμετώπιση

Leonidas Kallidonis

Περιοδοντίτιδα. Αυξάνει επικίνδυνα την αρτηριακή πίεση

Leonidas Kallidonis

Πόσο πρέπει ν’ ανησυχούμε εάν η πίεση ανεβαίνει απότομα

Leonidas Kallidonis

Ενεργειακά ποτά: η υπερβολή φέρνει υπέρταση και αρρυθμίες

Leonidas Kallidonis

Το ύψος μας αναγνωρίζεται και επίσημα ως δείκτης πρόγνωσης Διαβήτη!

Leonidas Kallidonis

Σβήστε τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης… με ιδρώτα

Leonidas Kallidonis