ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΥΓΕΙΑ

Ο Π.Ο.Υ. για την Παγκόσμια Ημέρας Υγείας: “Ο κόσμος μας είναι άνισος”

Newsroom eleftherostypos.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Υγείας, σήμερα 7 Απριλίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του:

«Ο κόσμος μας είναι άνισος. Όπως επεσήμανε η πανδημία COVID-19, ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν πιο υγιείς και να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας από άλλους – εξ ολοκλήρου λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες γεννιούνται, μεγαλώνουν, ζουν, εργάζονται και γερνούν…

Σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες  τους με ελάχιστο ημερήσιο εισόδημα, έχουν φτωχότερες συνθήκες στέγασης και εκπαίδευσης, λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης, βιώνουν μεγαλύτερη ανισότητα μεταξύ των φύλων και έχουν μικρή ή καθόλου πρόσβαση σε ασφαλές περιβάλλον, καθαρό νερό και αέρα, επισιτιστική ασφάλεια και υπηρεσίες υγείας. Αυτό οδηγεί σε περιττή ταλαιπωρία, ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν και πρόωρο θάνατο. Και αυτό βλάπτει τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας.

Αυτό δεν είναι μόνο άδικο: μπορεί να προληφθεί. Γι ‘αυτό καλούμε τους ηγέτες να διασφαλίσουν ότι όλοι έχουν συνθήκες διαβίωσης και εργασίας που συμβάλλουν στην καλή υγεία. Ταυτόχρονα, καλούμε τους ηγέτες να παρακολουθούν τις ανισότητες στον τομέα της υγείας και να διασφαλίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, όταν και όπου τις χρειάζονται.

…Η πανδημία COVID-19 έχει πλήξει σκληρά όλες τις χώρες, αλλά ο αντίκτυπός της ήταν πιο έντονος σε εκείνες τις κοινότητες που ήταν ήδη ευάλωτες, οι οποίες είναι πιο εκτεθειμένες στην ασθένεια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και πιο πιθανό να έχουν δυσμενείς συνέπειες ως αποτέλεσμα των μέτρων που εφαρμόστηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας…»

Ο ΠΟΥ δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι όλοι, παντού, μπορούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην καλή υγεία.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός – Βραζιλία: Ο ΠΟΥ βλέπει «μανιασμένη κόλαση» στη χώρα και ο Μπολσονάρου επιτίθεται στη Γερουσία

Tinad

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό με δύο διαφορετικά εμβόλια – Τι λέει ο ΠΟΥ

Tinad

Η Ιθάκη των… Οδυσσέων της Covid-19

Kon

Βιταμίνη D και κορωνοϊός: Τελικά βοηθά η λήψη της στη θεραπεία;

Μαρίνα Μπενέκου

Κορωνοϊός: Είναι ασφαλής η σεξουαλική επαφή μετά το εμβόλιο;

Μαρίνα Μπενέκου

Κορωνοϊός: ο δρόμος προς την ίαση

Leonidas Kallidonis

Κορωνοϊός: Μικρό το ενδεχόμενο διαρροής του ιού από εργαστήριο, αλλά δεν το έχουμε αποκλείσει ακόμη, λέει ο επικεφαλής του ΠΟΥ

Μαρίνα Μπενέκου

Κορωνοϊός: 25 ηγέτες κρατών και ο διευθυντής του ΠΟΥ συνυπογράφουν επιστολή για την πανδημία, με μελλοντικές δεσμεύσεις

Μαρίνα Μπενέκου

Μεξικό: Εφευρέτες έφτιαξαν μάσκα που καλύπτει μόνο την μύτη για όσους τρώνε και πίνουν έξω

Μαρίνα Μπενέκου