Ελεύθερος Τύπος
ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας σε 5 χρόνια!

Newsroom eleftherostypos.gr

Θα μπορούσε κανείς κάνοντας ένα εμβόλιο να χάσει πάνω από έξι κιλά μέσα σ’ ένα μήνα και, μάλιστα, χωρίς στερητικές δίαιτες και προγράμματα εξαντλητικής άσκησης;

«Ναι, και όχι μόνο αυτό…», απαντούν Βρετανοί επιστήμονες που παρασκεύασαν ένα εμβόλιο κατά της παχυσαρκίας το οποίο, όπως ισχυρίζονται, είναι η πιο «συναρπαστική» θεραπεία μέχρι σήμερα για την ασθένεια που πλήττει άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας! Επιπλέον, όπως λένε, το εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει παχύσαρκους διαβητικούς ασθενείς να απαλλαγούν και από τα χάπια τους!

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο Imperial College του Λονδίνου,δοκιμάζεται ήδη σε ανθρώπους. Τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που οι Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν πως θα είναι έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά σε πέντε χρόνια.

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο. Τι σηματοδοτεί για τους διαβητικούς

Με το εμβόλιο εγχύονται τρεις ορμόνες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καταναλώνουν κατά 30% λιγότερη ποσότητα φαγητού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φάρμακο ήταν τόσο επιτυχημένο στις δοκιμές, που ορισμένα από τα άτομα ήταν σε θέση να σταματήσουν να παίρνουν το φάρμακο για τον διαβήτη.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 20 ασθενών στους οποίους χορηγήθηκαν τρεις ορμόνες μέσω ενός έμπλαστρου και μιας αντλίας. Τα άτομα αυτά έχασαν σε ένα μήνα από 1,8 έως 8,6 κιλά.

Βρετανία - Κορωνοϊός: «Στην παραγωγή πριν λάβει έγκριση» το εμβόλιο της Οξφόρδης

Ο καθηγητής σερ Στιβ Μπλουμ, επικεφαλής ερευνητής και επικεφαλής στο τμήμα Διαβήτη, Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού στο Imperial College, δήλωσε ότι τα ευρήματα έδωσαν ελπίδα για τη δημιουργία μιας θεραπείας σε πέντε χρόνια που θα μπορούσε να είναι εξίσου αποτελεσματική για την απώλειας βάρους με την χειρουργική επέμβαση.

«Στοπ» στην όρεξη των παχύσαρκων

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Daily Telegraph», ο Βρετανός καθηγητής δηλώνει: «Θα είναι η πιο συναρπαστική θεραπεία κατά της παχυσαρκίας που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα».

Ακόμη ένα όπλο, λοιπόν, φαίνεται ότι μπαίνει στη φαρέτρα της επιστήμης σε ότι αφορά την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας, κυρίως βέβαια στις χώρες της Δύσης.

Φρένο στην όρεξη, φρένο και στα επίπεδα σακχάρου

Το νέο φάρμακο βάζει φρένο στην όρεξη των παχύσαρκων για φαγητό, μειώνοντας τον αριθμό των θερμίδων που προσλαμβάνουν από τις τροφές. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η νέα μορφή φαρμακευτικής καταπολέμησης της παχυσαρκίας περιλαμβάνει φυσικές ορμόνες, οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου και ταυτοχρόνως λειτουργούν ως «αντιορεκτικά».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Παγκόσμια ημέρα διατροφής. Υπάρχει λύση στην παχυσαρκία;

Leonidas Kallidonis

Καφές: ζεστός, αχνιστός και… αντιδιαβητικός

Leonidas Kallidonis

Η κατανάλωση καφέ μειώνει την όρεξη σε άτομα με γενετική προδιάθεση

Μαρίνα Μπενέκου

Η σημασία της πρόληψης στον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Leonidas Kallidonis

Έχετε προδιάθεση παχυσαρκίας; Κάντε το τεστ και πάρτε την απάντηση

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ο διαβήτης «εξηγεί» τα εγκεφαλικά σε ανθρώπους μέσης ηλικίας

Leonidas Kallidonis

Εξωσωματική: ποιοι είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία

Leonidas Kallidonis

Ο…κακός ύπνος «ξυπνά» ορμονικά προβλήματα

Leonidas Kallidonis

Αδυνάτισμα: για μόνιμο αποτέλεσμα  χρειάζεται να αλλάξετε τη… συμπεριφορά σας

Leonidas Kallidonis