«Έχετε το δικαίωμα να έχετε δική σας γνώμη, αλλά όχι δικά σας στοιχεία», δήλωσε ο Ρόμερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Νέα Υόρκη, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του.
«Αυτό που είναι λίγο ανησυχητικό, αν και παραμένω αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της τεχνολογίας, είναι ότι φαίνεται πως αρχίζουμε να χάνουμε την πίστη μας στα στοιχεία», πρόσθεσε ο 62χρονος οικονομολόγος.
Απαντούσε σε μια ερώτηση σχετικά με τον σκεπτικισμό που επιδεικνύουν κάποιοι αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, με πρώτον τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.
Πιέσεις στην Google να πουλήσει το Chrome
Ένα άλλο παράδειγμα που ανέφερε ο Ρόμερ είναι το αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο γεννήθηκε, όπως υπενθύμισε ο ίδιος, από έρευνες που δημοσίευσε ο Βρετανός Άντριου Γουέικφελντ, τα συμπεράσματα των οποίων έχουν ανατραπεί από την επιστημονική κοινότητα.
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι απίστευτα επικίνδυνο και καταστροφικό να μην δίνουμε σημασία στην ψευδοεπιστήμη», τόνισε. «Θα πρέπει να έχουμε μηδενική ανοχή για αυτού του είδους τα πράγματα», κατέληξε ο Ρόμερ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]