Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άδωνις Γεωργιάδης στον «Ε.Τ.»: Όλες οι μεγάλες τομές το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης

Γεωργιάδης: Να πάει φυλακή ο Τσίπρας αν αποδειχθεί ότι τους έβαλε να τα πουν

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Το 1ο εξάμηνο της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι εξαιρετικά παραγωγικό και να γίνουν όλες οι μεγάλες τομές», τονίζει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εκτιμά ότι «σε λιγότερο από 1,5 χρόνο οι πολίτες θα έχουν καταλάβει τη διαφορά».

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής;

Νομίζω ότι υπάρχει ένα και μόνο διακύβευμα. Αν θα έχουμε κυβέρνηση τη Δευτέρα. Ο κόσμος ίσως δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Κυριακή το βράδυ, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ότι δεν θα έχουμε κυβέρνηση, καθόσον, ο μόνος πιθανός κυβερνητικός μας εταίρος, το ΚΙΝΑΛ, έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να μας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης δεν υπάρχει κυβέρνηση. Εύχομαι να πέφτω έξω, αλλά αν τα πράγματα πάνε στραβά την Κυριακή, η χώρα θα μπει σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια.
Το λέω, γιατί βλέπω έναν ενθουσιασμό, που τείνει να γίνει εφησυχασμός και αυτό θα είναι μοιραίο λάθος.

Γιατί η Ν.Δ. θέτει δίλημμα ισχυρή εντολή ή νέες περιπέτειες για τη χώρα; Δεν διακρίνετε να υπάρχουν συνθήκες για μία εποικοδομητική -εάν χρειαστεί- κυβερνητική συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως π.χ. το ΚΙΝΑΛ;

Το ΚΙΝΑΛ, δυστυχώς, ξεκαθάρισε διά της προέδρου του, της κυρίας Γεννηματά, ότι σκοπεύει να δώσει ψήφο ανοχής και όχι ψήφο εμπιστοσύνης.

Η ψήφος ανοχής δεν είναι συγκυβέρνηση. Η ψήφος ανοχής είναι ένας τραγέλαφος. Θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα μοιάζει με κυβέρνηση, αλλά δεν θα μπορεί να κυβερνά. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα. Θα τρελαθούν οι αγορές, θα ανεβούν τα επιτόκια, θα φύγουν οι επενδύσεις και όλα αυτά που θέλουμε να κάνουμε, θα πάνε περίπατο.

Αρα, αν το ΚΙΝΑΛ είχε μια άλλη στάση, θα πρέπει να το συζητήσουμε. Με αυτή τη δήλωση της κυρίας Γεννηματά νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε ότι δυστυχώς η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος και όχι κατ’ επιλογήν δική μας.
Εμείς θέλαμε από την αρχή ευρύτερες συνεργασίες. Εκείνοι τις απέρριψαν.

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. βρίσκεται η μείωση των φόρων που όμως αποτελεί ένα μόνο βήμα για να υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη. Ποιες άλλες πρωτοβουλίες θα πάρει άμεσα μια κυβέρνηση της Ν.Δ. για να προσελκύσει επενδύσεις και πώς θα διασφαλίσετε ότι η παραγωγή νέου πλούτου δεν θα αφορά ούτε τους πολλούς ούτε τους λίγους, αλλά όλους τους Ελληνες;

Η μείωση των φόρων από μόνη της δεν είναι αρκετή. Πρώτον, επιβάλλεται πολιτική σταθερότητα. Για αυτό θα αλλάξουμε αμέσως τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής.

Δεύτερον, ασφάλεια. Για αυτό θα τελειώσουμε την ανομία στη χώρα, θα βγει στους δρόμους η ομάδα ΔΕΛΤΑ, θα καταργηθεί το άσυλο στα Πανεπιστήμια.

Τρίτον, μείωση της γραφειοκρατίας. Θα σαρώσουμε στην κυριολεξία τη γραφειοκρατία, δεν την αντέχει άλλο ο τόπος μας. Κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα αν είναι να ταλαιπωρηθεί.

Τέταρτον, ασφάλεια δικαίου. Θα επιταχύνουμε τους ρυθμούς της δικαιοσύνης όσον αφορά την απονομή της για τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τις επενδύσεις που θα φέρει πραγματικές επενδύσεις στην Ελλάδα και θα γεννήσει εκατοντάδες χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.
Αυτό θα δημιουργήσει το ασφαλές περιβάλλον για να ευημερήσουν όλοι οι Ελληνες και όχι μόνο οι λίγοι.

Ποιο είναι κατά την άποψή σας το κρίσιμο χρονικό διάστημα για την επόμενη κυβέρνηση; Και πότε εκτιμάτε ότι η εφαρμογή των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. θα έχει ορατό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα του πολίτη;

Το κρίσιμο διάστημα είναι το 1ο εξάμηνο. Το 1ο εξάμηνο της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι εξαιρετικά παραγωγικό και να γίνουν όλες οι μεγάλες τομές.
Εάν αυτό συμβεί, είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και της κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Εάν χαθεί χρόνος, όλα δυστυχώς θα τεθούν ξανά υπό αίρεση.
Πιστεύω όμως ότι ο Κυριάκος είναι πάρα πολύ γρήγορος. Τον έχω δει. Είναι εργατικός, αποτελεσματικός και θα κάνει όλα αυτά που πρέπει ταχύτατα. Σε λιγότερο από 1,5 χρόνο οι πολίτες θα έχουν καταλάβει τη διαφορά.

Γιατί επιλέγετε να είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση της Ν.Δ.;

Διότι είναι αδύνατον να δεχθούμε πια ότι θα μπορούν να μπαίνουν 10 άνθρωποι σε μία συνέλευση της Συγκλήτου, όπως έγινε πριν από ένα μήνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, να χειροδικούν στον αντιπρύτανη και να τον απειλούν, ότι αν δεν τους δώσει το κινητό του, θα τον πετάξουν από τον 7ο όροφο και μετά από όλα αυτά να φεύγουν ατιμώρητοι.
Αυτό δεν είναι Πανεπιστήμιο, ούτε πανεπιστημιακό άσυλο. Η πλάκα τελείωσε. Ολη η ανοχή της μεταπολίτευσης στους μπαχαλάκηδες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τελειώνει.

Πώς εκλαμβάνετε εσείς την πρόσφατη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά»; Και τι περιμένετε από τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα; Αντιπολίτευση όπως μέχρι το 2015 ή μεγαλύτερο ρεαλισμό τώρα που έχει και ο ίδιος τα δικά του κυβερνητικά πεπραγμένα;

Πρώτα απ’ όλα ο κύριος Τσίπρας και να θέλει δεν μπορεί να κάνει όσα έκανε μέχρι το ’15. Είμαι βέβαιος ότι δεν μπορεί να κατέβει ούτε στον δρόμο, γιατί πλέον έχει εξευτελιστεί τόσο πολύ με όσα έκανε, που κανείς δεν θέλει να τον έχει στο πλάι του.

Αρα, και να θέλει, δεν μπορεί να γίνει ο παλιός Τσίπρας. Θα περιμένω λίγο να δω, πιστεύω όμως ότι αν και θα προσπαθήσει να γίνει πάλι λαϊκιστής, δεν θα έχει την ίδια επιτυχία.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο ότι θα κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση, γιατί ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Φάνηκε και από τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Πώς είδατε εσείς την αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Τσίπρα να άρει το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ και ποιο το σχόλιό σας για όσα είπε σε αυτή τη συνέντευξη;

Πρώτον, είναι μεγάλη νίκη του ΣΚΑΪ. Ενας πρωθυπουργός που έκανε εμπάργκο και μέχρι προ 10 ημερών έλεγε ότι όποιο στέλεχός του εμφανιστεί στον ΣΚΑΪ, θα διαγραφεί, τελικά αναγκάζεται να πάει στον ΣΚΑΪ. Αρα, ο κύριος Τσίπρας δικαιώνει τον ΣΚΑΪ.

Δεύτερον, η συνολική του παρουσία ήταν αξιοθρήνητη. Ενας πρωθυπουργός απολογούμενος, λες και ήταν τιμωρία. Ο πρωθυπουργός παραμένει πάντα πρωθυπουργός, ηγέτης μιας χώρας. Δεν μπορεί να έχει αυτήν την εικόνα.

Τρίτον, αμετανόητος ψεύτης. Είναι δυνατόν να πιστέψει ένας Ελληνας στα αλήθεια ότι κατέβηκε από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τη βραδιά της τραγωδίας και μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος στο έδαφος, δεν άνοιξε αμέσως το κινητό του για να δει τι συμβαίνει; Οτι πήγε στη σύσκεψη και έβλεπε τις κάμερες γύρω του και δεν κατάλαβε ότι είναι ζωντανή μετάδοση;

Μα σε ποιον τα λέει αυτά; Είναι δυνατόν να παίζει θέατρο πάνω στην τραγωδία;

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Γεωργιάδης: Στην κρίση αυτή όλοι θα χάσουμε από λίγο

Evanthia Karra

Γεωργιάδης: Έως 15 Ιουνίου ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

Ανδρέας Ντίνης

Γεωργιάδης για εστίαση: Πιθανή η επιλογή σε καταστήματα να μην ανοίξουν

Ανδρέας Ντίνης

Αυτοψία Γεωργιάδη σε οργανωμένες παραλίες – «Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα»

Tinad

Γεωργιάδης: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για τους πελάτες στα καταστήματα των Malls

Ανδρέας Ντίνης

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα – Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Tinad

Γεωργιάδης: Έως τέλος Μαΐου το νέο εγγυοδοτικό εργαλείο για ρευστότητα στις επιχειρήσεις

Ανδρέας Ντίνης

Η ΝΔ τιμά το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας

Μιχάλης Μάρδας

Συνάντηση Γεωργιάδη με τον πρόεδρο και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Tinad