Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιώργος Αμυράς στον «Ε.Τ.»: Οι πολίτες θα δώσουν καθαρή νίκη στη ΝΔ

Γιώργος Αμυράς στον «Ε.Τ.»: Οι πολίτες θα δώσουν καθαρή νίκη στη ΝΔ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

«Η κοινωνία δεν χρειάζεται άλλες διαχωριστικές γραμμές, οι διχαστικές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικαστούν οριστικά στις κάλπες της Κυριακής», εκτιμά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς, ο οποίος δηλώνει ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να καλύψει το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στη συμμετοχή σας στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;

Η απόφαση ήταν σύνθετη και ταυτόχρονα απλή. Σας θυμίζω ότι το 2014 ο Αντώνης Σαμαράς με είχε επιλέξει για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, όπου είχα καταλάβει την 7η θέση. Συστρατεύομαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πιστεύω ότι εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και οι πολίτες να ζουν σε μία χώρα όπου υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θα μπορούσα ποτέ να απουσιάζω από το προσκλητήριο των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας.

Γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες Νέα Δημοκρατία.

Οι πολίτες πλήρωσαν ακριβά το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας επένδυσε στο διχασμό, το σύνθημα «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» ήταν αντιπροσωπευτικό του «παραλογισμού» που κυριάρχησε στον ΣΥΡΙΖΑ και κυριαρχεί στην κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζουν τέλος σε αυτές τις λογικές. Στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση δεν περισσεύει κανείς.

Η κοινωνία δεν χρειάζεται άλλες διαχωριστικές γραμμές, οι διχαστικές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικαστούν οριστικά. Για αυτό ζητούμε την ψήφο των πολιτών στις 26 Μαΐου και για αυτό θα πετύχουμε μία καθαρή νίκη.

Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες, τι σκέπτεστε να κάνετε στο Ευρωκοινοβούλιο;

Είμαι βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει μία ισχυρή ομάδα ευρωβουλευτών που θα αγωνιστεί προκειμένου η Ελλάδα να μπει ξανά στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ανάκαμψης. Θα παλέψουμε ταυτόχρονα για να αλλάξουμε και την Ευρώπη, ώστε να πάρει το δρόμο της προόδου, όπως τον οραματίσθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν πριν από 40 χρόνια υπέγραφε τη διακήρυξη εισόδου της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.
Σε ό,τι αφορά εμένα, εφόσον εκλεγώ, θα αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για δύο βασικά ζητήματα: Πρώτον, να επιστρέψουν οι παραγωγικοί Ελληνες, που σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό, πίσω στη χώρα μας. Να δημιουργηθούν ευκαιρίες, ποιοτικές δουλειές και να υπάρξει αξιοκρατία ώστε οι Ελληνες που έχουν καταφύγει σε άλλες χώρες για να βρουν την τύχη τους να γυρίσουν με τις καλύτερες συνθήκες.

Δεύτερον, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Εδώ και 16 χρόνια αγωνίζομαι προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν κυβερνήσεις και φορείς για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Ξηρασίες, πλημμύρες, πρωτοφανείς χαλαζοπτώσεις είναι φαινόμενα που δεν είναι «τυχαία» αλλά αποτελέσματα της κακής διαχείρισης του κλίματος από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Πρέπει να προστατέψουμε τις καλλιέργειες, πρέπει να σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς πριν φτάσουμε στην πλήρη ερημοποίηση εκτάσεων!

Πώς κρίνετε τις δημοσκοπήσεις; Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η «ψαλίδα» κλείνει και οι ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι κάποιοι δεν θα κοιμηθούν τη βραδιά της 26ης Μαΐου. Τι εκτιμάτε;

Από την εικόνα που έχω στις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει μία καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη. Κυριακή κοντή γιορτή, σε δύο μέρες οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους για όλα. Η αλαζονεία που εκπέμπει η κυβέρνηση δεν είναι καλός σύμβουλος, συνήθως είναι το τελευταίο όπλο των ηττημένων. Το βουητό από το Μαξίμου για δήθεν ντέρμπι κ.λπ. τελικά μας βοηθάει γιατί δεν πιστεύουμε στη χαλαρή ψήφο, ούτε στην ψήφο των ίσων αποστάσεων. Ζητάμε από τους Νεοδημοκράτες να πάνε να ψηφίσουν και σε αυτούς που ακούνε θετικά τον προγραμματικό μας λόγο να μας υποστηρίξουν με την ψήφο τους.

Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται και Δώρο Χριστουγέννων μετά την αποκαλούμενη 13η σύνταξη. Εσείς, εάν γίνετε κυβέρνηση, τι θα κάνετε με τους συνταξιούχους;

Κατ’ αρχάς δεν πρόκειται για 13η σύνταξη, αυτή απαιτεί 2,2 δισ., αλλά για ένα επίδομα 800 εκατομμυρίων που δόθηκε με ξεδιάντροπο τρόπο λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι να χάσουν ετησίως 3.000 με 4.000 ευρώ, μείωσε όλες τις συντάξεις με τις εισφορές Υγείας, «πετσόκοψε» 38% τις αποδοχές των νέων συνταξιούχων του νόμου Κατρούγκαλου και τώρα θέλει να πανηγυρίσουν επειδή επιστρέφει 300 ευρώ. Η Ν.Δ. θα ενισχύσει τα εισοδήματα των συνταξιούχων, ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι θα υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των χαμηλών συντάξεων, όπως ήταν το ΕΚΑΣ που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για ουσιαστική βοήθεια όχι μόνο των συνταξιούχων αλλά και των οικογενειών συνολικά, ο κ. Μητσοτάκης θα αγωνισθεί για να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% και κυρίως να τρέξει η οικονομία. Εκεί επιμένουμε και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε, έχουμε πρόγραμμα μείωσης φόρων για να τρέξουν οι επενδύσεις και να αυξηθούν τα οικογενειακά εισοδήματα.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Το 50% του μισθού τους καταθέτουν οι τρεις βουλευτές Έβρου της Ν.Δ.

Κώστας Σκαναβής

Χυδαία ανάρτηση Κούλογλου – Έντονη αντίδραση από τη ΝΔ

Evanthia Karra

Θετικός στον κορωνοϊό ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας

Δημήτρης Κατσάκος

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Καρασούλας για το σχόλιο περί «ειδυλλιακής» φωτιάς σε δομή προσφύγων

Μιχάλης Μάρδας

«Παρατηρητήριο» ΝΔ: Νέα Fake News από την Τουρκία και την Κουμουνδούρου

Ανδρέας Ντίνης

Την Παρασκευή στις Καστανιές αντιπροσωπεία της ΝΔ

Μιχάλης Μάρδας

«Παρατηρητήριο» ΝΔ: Fake News από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και την Κουμουνδούρου

Ανδρέας Ντίνης

Άγρια κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το μεταναστευτικό και τη «νέα κωλοτούμπα Τσίπρα»

H ΝΔ ρωτά τον ΣΥΡΙΖΑ: Πού έχει εξαφανιστεί ο κ. Τσίπρας; Πετάει χαρταετό;

Μιχάλης Μάρδας