«Ξέρω τι έχω κάνει, ξέρω ποιος είμαι. Προκαλώ να μάθω αν άλλοι αθλητές στον κόσμο έχουν περάσει τους ελέγχους που έχω περάσει εγώ και τους αιφνίδιους ελέγχους και ότι τόσα χρόνια είμαι με βιολογικό διαβατήριο… Δεν έχω βγει καμία χρονιά από τις λίστες, είμαι από τότε που ξεκίνησα την ποδηλασία συνεχώς κάθε χρονιά» δήλωσε αρχικά ο Χρήστος Βολικάκης.
«Στην αρχή όταν έλαβα αυτό το email, είπα: οκτώ χρόνια πίσω τώρα να ασχοληθώ; Να γελάσω; Τι να κάνω; Εγώ ξέρω τι έχω πάρει, αν έχω πάρει και τι δεν έχω πάρει. Είμαι πάντα καθαρός και δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Περίμενα ένα τηλεφώνημα από κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους που λέγανε ότι ήταν μαζί μου» πρόσθεσε ο Χρήστος Βολικάκης.
Χρήστος Βολικάκης: Βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία οκτώ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο
Ο Χρήστος Βολικάκης βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία σύμφωνα με τη Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI), οκτώ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχαν γίνει στο Ρίο της Βραζιλίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της UCI, ο Έλληνας αναβάτης Βολικάκης έχει ενημερωθεί για ένα Ανεπιθύμητο Αναλυτικό εύρημα (AAF) για εκλεκτικούς διαμορφωτές υποδοχέων ανδρογόνων (SARMs) του μεταβολίτη LGD-4033 (1) από τον Διεθνή Οργανισμό Ελέγχου (ITA) για λογαριασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).
Επίσης, εν αναμονή της έκβασης της διαδικασίας της ITA και σύμφωνα με την ADR της UCI, ο αναβάτης έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα.
Με βάση σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, παρούσα AAF προκύπτει από την εκ νέου ανάλυση δείγματος που συλλέχθηκε στις 16 Αυγούστου 2016 κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016.
Ο εν λόγω επανέλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επανέλεγχου υπό την ηγεσία του ITA για λογαριασμό της ΔΟΕ, το οποίο επικεντρώνεται σε δείγματα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016. Οι εν λόγω επαναναλύσεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του ολοκληρωμένου προγράμματος αντιντόπινγκ που διεξάγεται ανεξάρτητα από την ITA για λογαριασμό της ΔΟΕ από το 2018. Ενισχύουν τις προσπάθειες καταπολέμησης του ντόπινγκ λειτουργώντας ως πρόσθετο αποτρεπτικό μέσο κατά του ντόπινγκ και διευρύνοντας το φάσμα των πιθανών παραβάσεων των κανόνων που εντοπίζονται πέραν της αρχικής ανάλυσης του δείγματος. Το πρόγραμμα επαναληπτικής ανάλυσης επιτρέπει τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχων βάσει επικαιροποιημένων πληροφοριών, ιδίως χάρη σε έρευνες, ή όταν οι μέθοδοι ανίχνευσης εξελίσσονται ως αποτέλεσμα της προόδου της επιστημονικής τεχνολογίας.
Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα 73-72: Αν και βρέθηκε στο +17 η Εθνική ηττήθηκε
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, τα δείγματα μπορούν να αποθηκευτούν για 10 έτη μετά τη συλλογή τους (που παρατάθηκε από οκτώ έτη σε 10 έτη μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016), διατηρώντας την ίδια νομική συνέπεια στην περίπτωση της εκ νέου ανάλυσης.
Ο αναβάτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του δείγματος Β του.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες (τους Κανόνες Αντιντόπινγκ της ΔΟΕ – ADR – και τους Κανονισμούς Αντιντόπινγκ της UCI – ADR), μόλις η ITA καθορίσει τις συνέπειες του AAF σύμφωνα με τον ADR της ΔΟΕ, το θέμα θα παραπεμφθεί στην UCI για να καθορίσει τις πιθανές κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν πέραν των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016 σύμφωνα με τον ADR της UCI.
Χρήστος Βολικάκης: «Αυτό λέγεται φθόνος»
«Ο Χρήστος Βολικάκης έκανε story στο Instagram και έγραψε τα εξής:
Ο παππούς μου έλεγε:
“Όταν δουν ότι δεν μπορούν να σας φτάσουν, πόσο μάλλον να σας ξεπεράσουν, θα προσπαθήσουν να σας μειώσουν… Αυτό λέγεται φθόνος»
Ειδήσεις σήμερα
Hellenic Train: Διαψεύδει δημοσιεύματα για αποεπένδυση από την Ελλάδα
Κύκλωμα μαστροπείας: Δύο νέες συλλήψεις – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από τη δράση του [βίντεο]