Το θετικό είναι πως έγινε πολιτισμένη συζήτηση και σε κάποια σημεία υπήρξε ταύτιση απόψεων (π.χ. στη δημιουργία δεύτερων ομάδων των ΠΑΕ που θα συμμετέχουν σε κατώτερες κατηγορίες και δεν θα έχουν το δικαίωμα προβιβασμού στη Σούπερ Λίγκα).
Οι διαφορές υπάρχουν και εκφράστηκαν σε όλους τους τόνους, καθώς κάθε ομάδα έστειλε τον απεσταλμένο της με ξεχωριστή ατζέντα και διαφορετικές επιδιώξεις.
Από την πρώτη στιγμή το κλίμα μεταξύ των εκπροσώπων του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ ήταν ηλεκτρισμένο, με το διευθύνοντα σύμβουλο των «ερυθρολεύκων» Γιάννη Βρέντζο να απαιτεί διαφάνεια από όλους και να μην υπάρχουν σκιώδεις διοικήσεις.
Επίσης έθεσε και ενώπιον του υφυπουργού το ασυμβίβαστο της ΑΕΚ με τον ΟΠΑΠ εξαιτίας της συμμετοχής του Δ. Μελισσανίδη, λέγοντας πως οι χορηγίες που δίνονται από τον Οργανισμό σε ομάδες αποτελούν μέρος επηρεασμού τους.
Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, αντέδρασε λέγοντας πως υπάρχουν αρμόδια όργανα για να κρίνουν το ασυμβίβαστο, ενώ επισήμανε πως και το να δίνει μια ομάδα πολλούς δανεικούς σε άλλες ΠΑΕ επίσης αποτελεί μέρος επηρεασμού.
Επίσης, από την ΑΕΚ έγινε λόγος για την εγκληματική οργάνωση και πως η απονομή της Δικαιοσύνης έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και παραμένουν εντός του ελληνικού ποδοσφαίρου άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να υπήρχαν.
Από τον Ολυμπιακό εκφράστηκαν επίσης διαμαρτυρίες για τη διαιτησία όπως και για το γεγονός πως ακόμη υπάρχει επιτροπεία στην ΕΠΟ και δεν έχουν γίνει εκλογές, ώστε να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στην κανονικότητά του.
Τους κάλεσε να ρίξουν τους τόνους
Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε σε όλους πως πρέπει να ρίξουν άπαντες τους τόνους, να σταματήσουν τις εμπρηστικές δηλώσεις και να συμβάλλουν στην εξομάλυνση της κατάστασης, τονίζοντας πως ακολουθούν τα παιχνίδια του Κυπέλλου όπου οι πάντες θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις και να τις περάσουν με άριστα.
Επισήμανε πως μόνο αν υπάρχει συναίνεση και καλή πίστη θα δοθεί τέλος στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και μόνο τότε θα μπορέσει να γίνει σοβαρή συζήτηση για την αποχώρηση της διεθνούς επιτροπείας από το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ανάληψη της ηγεσίας της ΕΠΟ από μια κανονική διοίκηση.
Μάλιστα, για να τους δώσει ένα μεγαλύτερο κίνητρο, τόνισε πως η εξομάλυνση στις σχέσεις τους και η επιστροφή της διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα επιτρέψει και την απόδοση ποσοστού στις ομάδες από το Στοίχημα.
Συζήτηση έγινε και για το θέμα της διαιτησίας, όπου παρατηρήθηκε μεγάλο χάσμα στις απόψεις και η θέση της πολιτείας για ανεξάρτητη αρχή φαίνεται να μη βρίσκει σύμφωνες τις ομάδες όχι τόσο στην ουσία αλλά στον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγούν τα μέλη του νέου σχήματος.
Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως για το θέμα της διαιτησίας κάθε πλευρά είχε τη δική της άποψη.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του κατηγόρησε τον Βασσάρα για τα περισσότερα από τα δεινά της διαιτησίας αναφερόμενος στο διάστημα που είχε επιλεγεί ως αρχιδιαιτητής, ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε άμεσα εκλογές στην ΕΠΟ.
«Οι διαφωνίες μπορούν να ξεπεραστούν»
Σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των ομάδων ο κ. Βασιλειάδης μετά την συνάντηση έκανε δηλώσεις στις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικό το κλίμα της συζήτησης
και πρόσθεσε: «Δεν συμφωνήσαμε σε όλα, αλλά οι όποιες διαφωνίες μπορούν να ξεπεραστούν με διάλογο και στα πλαίσια της ισονομίας. Το σημαντικό είναι πως συνεχίζουμε το διάλογο και προχωράμε μπροστά με σκοπό την επαναφορά στην ομαλότητα. Η φετινή χρονιά έχει πάει μέσες άκρες καλά από πλευράς εντάσεων, δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει. Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις στο πώς θα πάμε από εδώ και μπρος. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά το θετικό είναι πως υπάρχει διάθεση για διάλογο. Υπάρχουν σκιές και αν δεν βρούμε λύσεις, θα συνεχίσουν να υπάρχουν».
Το ραντεβού ανανεώθηκε για μετά το Πάσχα, ενώ εκκρεμεί και ακόμη μία συνάντηση του κ. Βασιλειάδη με τη διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου