Η ομάδα της γειτονικής χώρας επικράτησε με 33-24, με μια πειστική εμφάνιση, που χαροποίησε το κοινο που έδωσε το «παρών» στο κλειστό γήπεδο.
Ωστόσο, στο τέλος της αναμέτρησης οι Τούρκοι διεθνείς προχώρησαν για ακόμη μια φορά σε μια κίνηση που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα: τον γνωστό στρατιωτικό χαιρετισμό, ο οποίος φαίνεται πως καθιερώνεται από τους γείτονες, έπειτα από την πολεμική επιχείρηση που εξαπέλυσαν στη Συρία.
Εκτός του ότι θα πρέπει η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ να εξετάσει τη συγκεκριμένη κίνηση, όπως έπραξε αντίστοιχα η UEFA μετά το ματς της εθνικής Τουρκίας επί του αντίστοιχου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro 2020, με έναρξη πειθαρχικής έρευνας, το θέμα αυτό ενδεχομένως να «ακουμπήσει» και τον οργανισμό της ΑΕΚ.
Ο τερματοφύλακας της Ένωσης, Γιουνούς Εσμουσούλ (Yunus Özmusul) ήταν μεταξύ των παικτών που φαίνονται να προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, σύμφωνα με την κεντρική φωτογραφία στο σχετικό άρθρο τόσο της ιστοσελίδας TRT Sport όσο και της Fanatik.
Νότιγχαμ Φόρεστ: Μισός αιώνας από την ημέρα που έφτασε ο Κλαφ και άλλαξε η ιστορία της
Εικόνες με τον χαιρετισμό αυτόν από την ομάδα όπως και από παιδάκια που ήταν στην εξέδρα δημοσίευσε στο site της και η Τουρκική Ομοσπονδία Χάντμπολ.
Ο παίκτης του «δικεφάλου» είναι ο πάνω αριστερά, με την πορτοκαλί φανέλα. Σημειώνεται ότι, φαίνεται να υπάρχουν και κάποιοι που δεν προχώρησαν στον χαιρετισμό αυτόν.
Το ζητούμενο, όσον αφορά την Ελλάδα και την ΑΕΚ, είναι τι στάση θα κρατήσει ο πάντα ευαισθητοποιημένος σε τέτοια ζητήματα κόσμος της και φυσικά η διοίκηση ενός σωματείου που δημιουργήθηκε από τις… στάχτες που προκαλούν -και συνεχίζουν να αφήνουν πίσω τους- τέτοιου είδους επιχειρήσεις όπως η «Πηγή Ειρήνης».
Πρόσφατο, μάλιστα, είναι το παράδειγμα της Ζανκτ Πάουλι, η οποία έδιωξε τον ποδοσφαιριστή της, Τσενκ Σαχίν, μετά από ανάρτηση στα social media, με την οποία «προσευχόταν» για την επιτυχία της επίθεσης στη Συρία.