Μιλώντας στο σλοβένικό περιοδικό «Μλάντινα» τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό στο σύστημα θέλει ακόμη πολλές δοκιμές για να μας πείσει ότι θα φανεί χρήσιμο στο άθλημα. Δεν απορρίπτουμε την τεχνολογία, αλλά η UEFA δεν έχει ακόμη σχεδιάσει να εισαγάγει το βοηθό βιντεο-διαιτητή.
Η τεχνολογία του Goalline έδειξε ωραία πράγματα, παρά τη μεγάλη κριτική που δέχθηκε. Ωστόσο, δεν πρέπει να καταστρέψουμε τη ροή του παιχνιδιού επιτρέποντας σε τακτά χρονικά διαστήματα ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να παραμένει εκτός δράση για αρκετά λεπτά. Θυμίζουμε πως το VAR χρησιμοποιείται πιλοτικά στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σχετικά με τη χρησιμότητά του.
Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της UEFA μίλησε και για την αναγκαιότητα της θεσμοθέτησης του σάλαρι καπ, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους συλλόγους της ηπείρου και τους λιγότερο πλούσιους ή και τους φτωχούς.
Συγκεκριμένα είπε: «Οι πιο πλούσιοι σύλλογοι γίνονται όλο και πιο πλούσιοι και το χάσμα μεταξύ τους και των υπολοίπων γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Στο μέλλον, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη δυνατότητα περιορισμού των προϋπολογισμών των συλλόγων για τους μισθούς των παικτών».
Μάλιστα, ο κ. Τσεφερίν θεωρεί ότι πολλοί κορυφαίοι σύλλογοι αποκτούν αρκετές φορές ποδοσφαιριστές πολλούς που στην ουσία δεν τους χρειάζονται και στο τέλος εκείνοι χάνονται. Ετσι αν γίνει πραγματικότητα η εισαγωγή ενός ανώτατου ορίου μισθών, τότε αυτό θα αναγκάσει τους συλλόγους να είναι πιο ορθολογικοί: «Αν γίνει αυτό, θα είναι μια μεγάλη μάχη και η νίκη θα αποτελούσε κατά τη γνώμη μου μια ιστορική αλλαγή».
Θυμίζουμε ότι η UEFA εισήγαγε κανονισμούς σχετικά με το Financial Fair Play, το 2012, οι οποίοι δημιουργήθηκαν ειδικά για να αποτρέψουν τους συλλόγους να ξοδεύουν περισσότερα από τα έσοδά τους. Βέβαια, αυτό το μέτρο στη συνέχεια χαλάρωσε αρκετά και οι σύλλογοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά κενά της διάταξης.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου