Κι ακόμη δυσκολότερα πλέκει τα πολιτικά τους εγκώμια. Γι΄αυτό και η αποθέωση της Δόμνας Μιχαηλίδου μόνο ως «φευγαλέα» δεν μπορεί να αναγνωστεί _ και να θεωρηθεί.
Αφορμή, η συνάντηση των υπουργών εργασίας της ΕΕ το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Αιτία, η τύχη των εργαζομένων σε ψηφιακές πλατφόρμες. Το θέμα δεν είναι σημερινό. Ούτε χθεσινό. Η ΕΕ προσπαθεί εδώ και σχεδόν τρία χρόνια να ρυθμίσει το επισφαλές αυτό εργασιακό πεδίο που αφορά σε 28 εκατομμύρια εργαζομένους. Με μια Ευρώπη να αμφιταλαντεύεται μεταξύ μιας ουτοπικής διασφάλισης και μιας πραγματικής απαξίωσης. Ποια θα πρέπει να είναι τελικά η εργασιακή υπόσταση αυτών των ανθρώπων; Εξαρτημένη ή ελεύθερη (και πολλές φορές μοιραία) ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή; Και πιο απλά: πρέπει να τους προστατεύσουμε όλοι μαζί ακόμη περισσότερο;
«Ναι μεν, αλλά…», απάντησε η Γαλλία. «Θέλω αλλά δεν μπορώ», αποφάνθηκε δια … της αποχής της η Γερμανία. Κι εκεί που οι όποιες διεκδικήσεις των εν λόγω εργαζομένων άρχισαν να τρίζουν, ήρθε η Ελλάδα. «Η Ελληνίδα Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου», κατά τον Politico «που δήλωσε ότι η χώρα της θα υποστηρίξει τη συμφωνία προκαλώντας αυθόρμητα χειροκροτήματα μέσα στην αίθουσα». Η ψήφος της Ελλάδας ήταν αυτή που συνέβαλε στη νίκη ενός μεγάλου αγώνα για τα δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται στο αχανές σύμπαν της ψηφιακής πλατφόρμας. Και το εγκάρδιο «ναι» της Δόμνας που σήκωσε σαν πούπουλα τα βαρίδια της διαπραγμάτευσης πετώντας τα μακριά από τον δρόμο όσων διεκδικούν ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον…
Ειδήσεις σήμερα
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης πως έγινα μέλος του iSyriza
Αποκαλυπτική η Κανέλλη: «Είχα φτάσει στην αθλιότητα, κάπνιζα 80 τσιγάρα την ημέρα»