ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιατί κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους από την ατάκα του Λιβάνιου;

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ελεύθερος Τύπος και το Eleftherostypos.gr σας φανερώνουν όλα όσα είναι στο σκοτάδι.     

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια ένταξης στην Ε.Ε.

Μηνύματα για ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικογένειας έστειλαν οι ομιλητές στη χθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τη συμμετοχή του υπουργείου Εξωτερικών, την αντιπροσωπεία της Ε.Ε. και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, που ανέφερε ότι η Ελλάδα διανύει τη μακρύτερη περίοδο ειρήνης, Δημοκρατίας και ευημερίας, προσθέτοντας πως «αυτό μας κάνει όλους να κατανοούμε ότι η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί όχι μόνο σταθμό στην παγκόσμια Ιστορία, αλλά και αποφασιστικό παράγοντα ειρήνης τόσο στην περιοχή όσο και παγκοσμίως». Παράλληλα αναφέρθηκε στην ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν είχε υπογράφει η Συμφωνία Εντάξεως της Ελλάδος στην ΕΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι η ενωμένη Ευρώπη «εξαπλώθηκε ως ένα φως ειρήνης, Δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Είμαστε μια ήπειρος ειρήνης και Δημοκρατίας. Το αρτιότερο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, με ελεύθερους πολίτες που σπουδάζουν, εργάζονται, συμβιώνουν μαζί χωρίς περιορισμούς. Μια κοινωνία με ασφάλεια». Σημείωσε πως «η ευρωπαϊκή Ελλάδα αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι του πιο προηγμένου μοντέλου Δημοκρατίας και κοινωνίας στον σύγχρονο κόσμο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «η Ευρώπη ήταν εξαρχής χώρος οικείος για την Ελλάδα. Και δεν ήταν δυνατόν εκείνη να απουσιάζει» και αναφέρθηκε στην πολιτική τόλμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε επιλογή που δικαιώθηκε την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. «Το ισοζύγιο αυτής της αποτίμησης είναι θετικό. Δεν έλειψαν βέβαια και δεν ωφελεί να εξωραΐζουμε αμφισβητήσεις και περιόδους κρίσεων», είπε και προσέθεσε πως η Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς την κοινωνική και πολιτική της ενοποίηση με δημοκρατική εμβάθυνση. Μηνύματα απηύθυναν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

 

ΚΟΥΙΖ:ποσα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ θορυβηθηκαν απο τη δηλωση του λιβανιου οτι ερχεται η ωρα για τα βοσκοτοπια; δυο ή περισσοτερα;

Συζητήσεις με Βρετανία για πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στις συζητήσεις για την εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά τις μετακινήσεις τουριστών μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC 4. Ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την υιοθέτησή τους ειδικά για τους ταξιδιώτες ανάμεσα σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία ότι «τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβώσουμε αν η εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι εφικτή. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση, τουλάχιστον ως προς την τεχνική πλευρά».

Η κυβέρνηση δίνει λόγο στην ομογένεια

«Μετά από δέκα χρόνια αδράνειας και εφαρμόζοντας το Σύνταγμα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει λύση στην παγκόσμια εκπροσώπηση των Ελλήνων του εξωτερικού», δήλωσε ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού και Διασποράς Σάββας Αναστασιάδης, με αφορμή την αυριανή συζήτηση που ξεκινάει στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών. Ο βουλευτής της Ν.Δ. τονίζει ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, «το νέο θεσμικό πλαίσιο επαναλειτουργίας του ΣΑΕ έχει ουσιαστικές διαφορές από τον προηγούμενο, αφού θα στηρίζεται στην αυτοοργάνωση και στην αυτοχρηματοδότηση» και προσθέτει ότι «με την πρωτοβουλία της αυτή, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι σέβεται και υπολογίζει το ρόλο της ομογένειας για την πατρίδα μας και ότι έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και τις ικανότητές της».

Σακελλαροπούλου: Συνεχείς οι διεκδικήσεις για τη Δημοκρατία

«Είναι πολλά και επείγοντα τα στοιχήματα για την Ευρώπη. Σήμερα, στη δίνη της πανδημίας, το μείζον είναι να επιτευχθεί η δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας, που έχει την απόλυτη προτεραιότητα, στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας και στην αποτροπή μιας νέας οικονομικής ύφεσης», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά το χαιρετισμό της στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Κράτος Δικαίου στην Ε.Ε.: Προκλήσεις και Προοπτικές», που διοργανώθηκε από το Ιδρυμα Konrad Adenauer, το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και τον Κύκλο Ιδεών. Οπως επεσήμανε, σε χώρες με ισχνά δικαιοκρατικά θεμέλια, ο λαϊκισμός διαβρώνει ραγδαία τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς, στο όνομα της χαρισματικής νομιμοποίησης και άσκησης της εξουσίας: «Η Δημοκρατία, όμως, δεν εξαντλείται στις ελεύθερες εκλογές και την ανάδειξη των κυβερνώντων. Είναι μια συνεχής διεκδίκηση για την ελεύθερη και υπεύθυνη βούληση του λαού, την ισότητα και την αποτροπή της αυθαιρεσίας της εξουσίας. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και η πολυφωνία στα μέσα ενημέρωσης συνιστούν θεσμικές εγγυήσεις της ελεύθερης διαμόρφωσης της λαϊκής θέλησης και της λογοδοσίας των κυβερνώντων. Γι’ αυτό και βρίσκονται στο στόχαστρο των καθεστώτων που αποκαλούνται “ανελεύθερες δημοκρατίες”».

Γιατί το Υπ. Παιδείας κατηγορεί για υποκρισία τον ΣΥΡΙΖΑ

Για υποκρισία κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έσπευσε να κατηγορήσει την πολιτική ηγεσία για καθυστερήσεις στη διαδικασία παροχής vouchers σε οικογένειες με σκοπό την αγορά υπολογιστή. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο υπενθύμισε ότι όταν έφερε -από τις πρώτες μέρες που η πανδημία «χτύπησε» την ομαλή λειτουργία των σχολείων- την τηλεκπαίδευση ως εναλλακτικό σχέδιο, η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «Μεγάλο Αδελφό» στα σπίτια και για σκηνικό από τον Oργουελ μη στηρίζοντας την πρωτοβουλία. «Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να “κουνούν το δάχτυλο” για την ταχύτερη εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αυτοί που έλεγαν την τηλεκπαίδευση επικίνδυνη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

ΕΙΠΑΝ

ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Η κυβέρνηση δεν έχει χάσει την μπάλα, αλλά το γήπεδο.

 

ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ

ενώ εμείσ…      

Παράδειγμα διαφάνειας προς μίμηση 

«Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτόν το διαγωνισμό, για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί και να διασφαλίζεται η διαφάνεια στις προσλήψεις» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τις προσλήψεις στην ΟΣΥ μέσω ΑΣΕΠ, επισημαίνοντας ότι η δική μας αντίληψη είναι ότι διοικούμε ευνομούμενο κράτος και όχι “μαγαζί” όπως λέγατε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήσασταν κυβέρνηση». «Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε και αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, και αξιοκρατία και διαφάνεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε πανικό και σε πολιτικό αδιέξοδο επειδή η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά από 1,5 χρόνο ολοκληρώνει 609 προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν είχε κάνει ούτε μία!

Το Viral της ημέρας: Ο πανικός της Μέρκελ για την ξεχασμένη μάσκα

Viral έγινε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά από την ομιλία της διάρκειας 22 λεπτών στη Bundestag, την περασμένη εβδομάδα, για τη μάχη της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού. Η Γερμανίδα Καγκελάριος μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της κατεβαίνει από το βήμα και κάθεται στη θέση της όταν ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι έχει ξεχάσει τη μάσκα της, Το βίντεο των 10 δευτερολέπτων που κυκλοφόρησε με το hashtag #NousSommesTousMerkel, έχει προβληθεί πάνω από 3 εκατομμύρια φορές στο Twitte. Για λίγα δευτερόλεπτα, η Άνγκελα Μέρκελ κάθεται στο κάθισμά της, ως συνήθως. Έπειτα έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιεί τι έχει ξεχάσει. Πανικοβάλλεται προς στιγμή και αμέσως πηγαίνει στο γρήγορα στο βήμα της Βουλής για να πάρει τη μάσκα της.

 

Tο hashtag της ημέρας: #Μηδεια

@indianos11

Τέλος το χιόνι. Συνεχίζουμε να μένουμε κλεισμένοι μέσα για τους προηγούμενους λόγους.

@Gath___

Οταν μάθουμε ποιος είναι υπεύθυνος για την κοπή των κλαδιών των δέντρων που απειλούν το δίκτυο ηλεκτροδότησης ίσως γίνουμε κανονική χώρα.

@AchillesFT

Είτε καιγόμαστε, είτε παγώνουμε, είτε πνιγόμαστε, τα δέντρα φταίνε.

Διαβάστε περισσότερο ΠΑΡΑΤΥΠΟ ΕΔΩ

Aκολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Γιατί έφυγε ο Ταραντίλης;

Μιχάλης Μάρδας

Ρε φίλε θέλω τις γνώσεις σου…

Μιχάλης Μάρδας

Η Μενδώνη, η λάσπη και η κόντρα στη Βουλή

Μιχάλης Μάρδας

Έκθεση-σοκ για τον Ερντογάν και όχι μόνο

Μιχάλης Μάρδας

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα φαινόμενα κακοποίησης

Μιχάλης Μάρδας

Πού πήγαν χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής επί ΣΥΡΙΖΑ;

Μιχάλης Μάρδας

Τα… φαντάσματα του ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια

Μιχάλης Μάρδας

Διερευνητικές επαφές χωρίς ξεκάθαρες εξηγήσεις δεν γίνονται

Μιχάλης Μάρδας

Γιατί οι φωνές του Χατζηδάκη ακούγονταν μέχρι τον δρόμο

Μιχάλης Μάρδας