Ο υπουργός αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι ενημέρωσε την εισαγγελέα «για όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες ενόψει μιας πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου» και ζήτησε «ενόψει της συνεργασίας μας να εφαρμοστεί ο νόμος για του καθ’ έξιν και εξ αμελείας εμπρηστές γιατί ένας σημαντικός αριθμός εμπρησμών προκαλείται από ανθρωπογενείς παράγοντες».
«Αυτή η φετινή είναι μια εθνική, συλλογική προσπάθεια που έχει ως σκόπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά την προστασία», τόνισε ο υπουργός.
«Θα είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Αυτοί που αντιμετωπίζουν ελαφρά τη καρδία τον κίνδυνο αποδείχθηκε περίτρανα δυστυχώς στο Μάτι και αλλού. Αυτοί που δείχνουν εγκληματική αμέλεια ρισκάρουν τη ζωή των συμπολιτών τους. Είναι καθήκον της πολιτείας να προστατεύσει τους πολλούς έναντι αυτών» κατέληξε ο κ. Κικίλιας
Ο υπουργός υπενθύμισε, τέλος, ότι με τον νέο ποινικό κώδικα που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου, σε περίπτωση που υπάρχουν θάνατοι από εμπρησμό επιβάλλεται ως ελάχιστη ποινή, κάθειρξη 10 ετών, και ως ανώτερη τα 20 χρόνια ενώ μπορεί να επιβληθεί χρηματική ποινή 200.000 και δήμευση της περιουσίας.
Ειδήσεις σήμερα
Πόσο θα πληρώσεις από Αθήνα για να κάνεις Πάσχα στο χωριό [αναλυτικά οι τιμές]
Τιμολόγια ρεύματος: Ποια η τιμή του πράσινου τον Μάιο
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 50χρονη για την παραλαβή παράνομων κροτίδων
Κλειστές τράπεζες το Πάσχα 2024: Τι ισχύει με τις συναλλαγές, πόσες μέρες θα κρατήσει;