Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, χαρακτήρισε γενναία την απόφαση του πρώην υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Τριαντόπουλου, να ζητήσει να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο, χωρίς προανακριτική, για την υπόθεση των Τεμπών.
Αντιδρώντας στα επικριτικά σχόλια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, που έκανε λόγο για «εξόχως αντισυνταγματική κίνηση του κ. Τριαντόπουλου και της κυβέρνησης», ο κ. Παπαθανάσης τόνισε: «Ο κ. Τριαντόπουλος έλαβε μία γενναία απόφαση να ζητήσει να δικαστεί από τον φυσικό του δικαστή. Υπάρχουν ακόμα Έλληνες και κόμματα που εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη και δεν την βλέπουν αλά καρτ. Ναι υπάρχουν πολιτικοί που λαμβάνουν αυτές τις γενναίες αποφάσεις και ζητούν να πάνε οι ίδιοι στη δικαιοσύνη για να αποδείξουν την αθωώτητά τους, για αυτό αναμένετε την εξέλιξη. Δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε δικαιοσύνη, μιλάμε για τη δικαιοσύνη που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, που πρέπει όλοι οι Έλληνες να την εμπιστευόμαστε».
«Η κίνηση του κ. Τριαντόπουλου είναι εξόχως αντισυνταγματική, προσβάλει τη δημοκρατία μας. Ζητάτε να κριθεί από το ειδικό δικαστήριο χωρίς μάρτυρες, χωρίς να ανοίξει η υπόθεση, χωρίς να αναβαθμιστεί. Και αφού μιλάτε για γενναιότητα γιατί δεν τον καλείτε να άρει την βουλευτική του ασυλία; Για τον κ. Καραμανλή γιατί δεν έγινε το ίδιο; Δηλαδή ο κ. Καραμανλής από τι διέπετο, από γενναιότητα ή δειλία; Είστε σε τόσο δεινή θέση, που καταπατάτε ακόμα και το Σύνταγμα», ανέφερε ο κ. Μαμουλάκης.
Μαρινάκης: Γενναία και νόμιμη η πρόταση Τριαντόπουλου που συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κλίματος δυσπιστίας
«Γενναία» χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης την απόφαση του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου να ζητήσει την παραπομπή του απευθείας στη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς του μετά την τραγωδία των Τεμπών.
Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (19/3) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η απόφαση του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου να ζητήσει την παραπομπή του απευθείας στη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς του μετά την τραγωδία των Τεμπώνείναι είναι γενναία και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κλίματος δυσπιστίας εκ μέρους της κοινωνίας σε σχέση με τους θεσμούς». Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε ότι η πρόταση Τριαντόπουλου είναι νόμιμη και δεν αντίκειται στο Σύνταγμα.
Υπενθυμίζεται ότι ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά δηλώνουν πως ο Χρήστος Τριαντόπουλος πρέπει να παραπεμφθεί με βάση τα όσα προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, κάνοντας λόγο για μεθόδευση από τη ΝΔ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι: «Φανερώνεται σε όλο της το μεγαλείο η υποκρισία της αντιπολίτευσης, αλλά ταυτόχρονα και η διάλυση κάθε επιχειρήματος περί συγκάλυψης που έχει ακουστεί εναντίον της κυβέρνησης». Το αίτημα του κ. Τριαντόπουλου θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.
Μπακογιάννη για Τριαντόπουλο: “Γενναίο αυτό που κάνει, βγαίνει καθαρά και ξάστερα και λέει ‘δικάστε με, πιστεύω ότι είμαι αθώος’ “
«Γενναίο αυτό που κάνει» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την απόφαση του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου να ζητήσει την παραπομπή του απευθείας στη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς του μετά την τραγωδία των Τεμπών, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (19/3) στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε αρχικά: «Τι ζητάει η ελληνική κοινωνία; Να δικάζονται οι πολιτικοί όπως οι απλοί πολίτες. Ο κ. Τριαντόπουλος ζητάει να ερευνηθεί κατευθείαν από τον φυσικό δικαστή» Και πρόσθεσε: «Πέντε δικαστικούς που εκλέγονται, δεν τους τοποθετεί κάποιος. Η κυβέρνηση λέει ότι “γυρίζω πίσω την κατηγορία της συγκάλυψης” και ο Τριαντόπουλος που έδειξε γενναιότητα να πάει στο δικαστικό συμβούλιο. Κατευθείαν».
Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στη διαδικασία με αφορμή τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είπε: «Η διαδικασία των μαρτύρων θα γίνει από έναν ανώτατο δικαστή. Αυτό που δημιούργησε τρικυμία στο κρανίο της αντιπολίτευσης είναι ότι δεν το περίμεναν. Θα φέρω και νόμο για να μην υπάρξει διαγραφή στα δύο χρόνια που κάνατε εσείς. Τι άλλο να κάνει για να μην δείξει ότι δεν είναι ελέφαντας». Με αφορμή τη νέα ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για την απόφαση του Χρήστου Τριαντόπουλου, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Δεν θα αντιδικήσω με την κ.Καρυστιανού, μάνα είναι». Συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο ελληνικός λαός δεν θέλει να έχουμε προνόμια. Να κρατήσουμε κι ένα φύλλο συκης. Θέλει να πηγαίνουμε στον φυσικό μας δικαστή. Αν θέλουμε την αξιοπιστία, αυτό πρέπει να κάνουμε». Τέλος, όπως πρόσθεσε: «Ο κ.Τριαντόπουλος είναι γενναίο αυτό που κάνει. Βγαίνει καθαρά και ξάστερα και λέει “δικάστε με, πιστεύω ότι είμαι αθώος”».
Αλιβιζάτος για Τέμπη: «Θετική εξέλιξη η δήλωση Τριαντόπουλου-Το ταχύτερο οι υποθέσεις υπουργών στη Δικαιοσύνη»
Σε νέα δήλωσή του, μετά το αίτημα Τριαντόπουλου να ζητήσει την άμεση παραπομπή του στον φυσικό δικαστή, ο κ. Αλιβιζάτος επιμένει στη θέση του: «Η δήλωση του κ. Τριαντόπουλου συνιστά θετική εξέλιξη διότι δικαστικοποιεί επιτέλους τη διαδικασία για αναζήτηση υπουργικών ευθυνών για τη δίωξη των υπουργικών αδικημάτων». «Οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν κάθαρση, απόδοση ευθυνών και δεν νομίζω ότι αυτό το αίτημα, το αυτονόητο, μπορεί να ικανοποιηθεί διαφορετικά, από το να πάνε το ταχύτερο οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ. Ν. Αλιβιζάτος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο διακεκριμένος συνταγματολόγος ξεκαθάρισε ότι «τυπικά δεν παρακάμπτεται η προανακριτική επιτροπή» και διερωτήθη: «Εμπιστευόμαστε περισσότερο μια επιτροπή της οποίας την πλειοψηφία έχει η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή το κυβερνών κόμμα, από ένα ανακριτή ο οποίος κληρώνεται και ο οποίος έχει τεράστιες αρμοδιότητες βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών; Αυτό είναι το κρίσιμο μέγεθος».
Στο ενδεχόμενο να προκύψουν νέα στοιχεία, ο κ. Ν. Αλιβιζάτος υπενθύμισε ότι ο αρεοπαγίτης που θα οριστεί ανακριτής κατόπιν κλήρωσης «έχει δικαίωμα όχι απλώς να κάνει πλήρη ανάκριση αλλά να διευρύνει και την κατηγορία. Αν αποδειχθεί ότι δίπλα στον κ. Τριαντόπουλο βρισκόταν και κάποιος άλλος υπουργός, μπορεί να διευρύνει την κατηγορία. Δεν περιορίζεται δηλαδή από το παραπεμπτικό το οποίο θα ψηφίσει ούτως ή άλλως η προανακριτική επιτροπή. Τι καλύτερο από αυτό;», αναρωτήθηκε.
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι στημένο το δικαστήριο ή ότι είναι στημένο το 5μελές Συμβούλιο το οποίο προβλέπει ο νόμος. Η κλήρωση γίνεται στη Βουλή, ενώπιον της Βουλής. Εάν πιστεύουν ότι όποιος και αν κληρωθεί είναι πιασμένος, ε, λυπάμαι πάρα πολύ, δεν υπάρχει κράτος. Δεν μπορεί ένα κόμμα να υποστηρίξει αυτή την άποψη σοβαρά. Φοβάμαι ότι καταλύονται τα πάντα», υπογράμμισε.
Ο κ. Αλιβιζάτος εξέφρασε την ευχή η εξέλιξη αυτή «μακάρι να είναι το προανάκρουσμα της αναθεώρησης του άρθρου 86». «Να τελειώνουμε με το άρθρο 86», είπε με έμφαση και εξήγησε: «Είμαστε στις ελάχιστες χώρες που προβλέπουμε αυτή την πολυτελέστατη διαδικασία την οποία δυστυχώς επικύρωσε και κατέστησε αυστηρότερη, ως προς αυτό το σκέλος, η συνταγματική αναθεώρηση του 2001. Η κατεύθυνση είναι η δίωξη των υπουργών να δικαστικοποιηθεί, να μοιάζει όσο γίνεται περισσότερο με τη δίωξη των κοινών πολιτών».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παραγραφής, παρ’ όλο που η σχετική διάταξη έχει αφαιρεθεί από το Σύνταγμα, ο κ. Ν. Αλιβιζάτος συμφώνησε με την πρόταση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να ψηφισθεί τροπολογία στη Βουλή που να επαναλαμβάνει ότι «δεν παραγράφονται τα υπουργικά αδικήματα σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις του ποινικού κώδικα». Εκφράζοντας, πάντως, την προσωπική του γνώμη ανέφερε ότι «δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει δικαστής Έλληνας ο οποίος όταν μία συνταγματική διάταξη λέει το άλφα και δεν έχει βγει ο εκτελεστικός νόμος ακόμη, θα πει ότι δεν εφαρμόζεται η συνταγματική διάταξη. Για το όνομα του Θεού, δηλαδή δεν είμαστε μάου-μάου», είπε με νόημα.
Τι δήλωνε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα πολιτικά πρόσωπα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε ταχθεί υπέρ αυτής της τακτικής, δηλαδή της παραπομπής στον φυσικό δικαστή, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ, τον περασμένο Φεβρουάριο.«Τι πιστεύουν οι πολίτες που μας ακούν; Ότι οι πολιτικοί υπεύθυνοι προστατεύονται. Έκανα, λοιπόν, μια πρόταση και θέλω να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του: Όσα πορίσματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής δικαιοσύνης έρθουν στη Βουλή και φτάνουν σε πολιτικά πρόσωπα – γι’ αυτό άλλωστε έρχονται στη Βουλή –, απευθείας μέσω της προανακριτικής να πηγαίνουν τα πρόσωπα στον φυσικό τους δικαστή» και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να μην υπάρξει καμία σκιά. Άπλετο φως. Δεν είμαι δικαστής, ούτε ανακριτής. Έρχεται ένα πόρισμα από τη δικαιοσύνη, – δεν μιλώ για μηνύσεις, αλλά για εμπεριστατωμένο πόρισμα της δικαιοσύνης-, όποιος και αν εμπλέκεται στον φυσικό δικαστή χωρίς καμία προστασία. Αυτή είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ. Θα το πάμε μέχρι τέλους για να πληρώσουν αυτοί που έχουν ευθύνες για αυτή την τραγωδία».
Χρήστος Τριαντόπουλος: Απευθείας παραπομπή στον φυσικό δικαστή – Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις
Πρώτο καμπανάκι για τη σύσταση και συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής χθες το πρωί με την εκλογή προεδρείου.Το απόγευμα, όμως, ουσιαστικά μπήκαν τίτλοι τέλους των εργασιών της με την επιστολή που απέστειλε ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ζητώντας να προχωρήσει η διαδικασία απευθείας παραπομπής του «στη Δικαιοσύνη, κατά τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα και στη νομοθεσία περί ευθύνης υπουργών». Υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν εγγυημένη ανεξαρτησία και αμεροληψία, αλλά και αυξημένες γνώσεις και κύρος για να επιτελέσουν το έργο τους» και τονίζοντας ότι ακόμα «και το όποιο πόρισμα εκδώσει η Προανακριτική Επιτροπή θα αποτελέσει αντικείμενο έντονης αμφισβήτησης και αντιπαράθεσης».
Η απόφαση του κ. Τριαντόπουλου να θέσει εαυτόν με συνοπτικές διαδικασίες στην απόλυτη διάθεση για να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη δείχνει πως είναι σε απόλυτη αρμονία με τη βούληση της κοινωνίας αλλά και των συγγενών των θυμάτων για απόδοση δικαιοσύνης από την ίδια τη Δικαιοσύνη.
Το «όλα στο φως από τους φυσικούς δικαστές», στο οποίο στην πραγματικότητα καταφεύγει ο κ. Τριαντόπουλος, αποτινάσσει πλήρως το αφήγημα περί «συγκάλυψης» που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχτιζε η αντιπολίτευση. Παράλληλα αποτελεί και τον πρώτο στα μεταπολιτευτικά χρονικά ελεγχόμενο υπουργό ή υφυπουργό σχετικά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος ζητάει την απευθείας κρίση του από τον φυσικό του δικαστή, θεωρώντας ότι το όποιο πόρισμα εκδοθεί από την Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να γίνει αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης και αμφισβήτησης, λόγω της κομματικής προέλευσης των μελών της, με αποτέλεσμα αυτό μοιραία να τον ακολουθεί στο υπόλοιπο του δημόσιου και ιδιωτικού βίου του.
Η κίνηση αυτή του κ. Τριαντόπουλου αποτελεί οδηγό και ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι κατά την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση θα πρέπει να αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος και να απεμπλακεί η Βουλή των Ελλήνων από τον δικαστικό έλεγχο των μελών της κυβέρνησης.
Το βάρος, πλέον, περνάει από την κυβερνητική πλειοψηφία στην αντιπολίτευση, για τον τρόπο που θα σταθούν απέναντι στην ξεκάθαρη θέση του αιτήματος Τριαντόπουλου και εάν στην πραγματικότητα αυτό που επιθυμούσαν με τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής ήταν να οδηγήσουν τον εμπλεκόμενο υφυπουργό στον δικαστικό έλεγχο ή ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για την κομματική εργαλειοποίηση της υπόθεσης των Τεμπών και τη μετατροπή της σε μια διαρκή μηχανή «εκκόλαψης» πολιτικών κατηγορουμένων.
Η επιστολή-αίτημα του κ. Τριαντόπουλου προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής έχει ήδη διαβιβαστεί και στα 27 μέλη της Επιτροπής. Κατά τη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης το αίτημα Τριαντόπουλου θα τεθεί προς έγκριση. Εφόσον εγκριθεί κατά πλειοψηφία, τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, που αποτελείται από ανώτατους δικαστές και οι οποίοι θα ορίσουν έναν αρεοπαγίτη μέλος του, προκειμένου να διενεργήσει το ανακριτικό έργο, ώστε βάσει του πορίσματός του το Συμβούλιο να καταλήξει σε βούλευμα για παραπομπή ή μη του πρώην υφυπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Αλλαγή στον χρόνο παραγραφής για υπουργούς
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του ανέφερε πως «η πρωτοβουλία του Χρήστου Τριαντόπουλου να ζητήσει από την Προανακριτική Επιτροπή την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη αποτελεί ένα γενναίο βήμα που δεν έχει σύγχρονο προηγούμενο. Ενα βήμα που του επιτρέπει να κριθεί από τακτικούς δικαστές, οι οποίοι απολαύουν των συνταγματικών εγγυήσεων λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας. Και μία ενέργεια που απεγκλωβίζει την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων από τις τοξικές μικροκομματικές διαμάχες. Αυτές στις οποίες εξακολουθούν να επιδίδονται, δυστυχώς, τα άλλα κόμματα».
Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «παρά τα πραγματικά στοιχεία, σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε προεξοφλήσει τόσο τη δήθεν ενοχή του Χρήστου Τριαντόπουλου όσο και την τάχα κυβερνητική “συγκάλυψη”. Ετσι, όλες οι πτέρυγες της Βουλής τίθενται προ των ευθυνών τους: Θα συμφωνήσουν, άραγε, με την πρωτοβουλία του υπουργού; Ή μήπως θα κρυφτούν και πάλι πίσω από τεχνάσματα και υπεκφυγές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα;» και προσθέτει ότι «η σημερινή εξέλιξη, ωστόσο, επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη. Οπως έχω προαναγγείλει, πλησιάζει η ώρα για μια δραστική τομή στο άρθρο 86 του Συντάγματος. Ηδη, από το 2006, ως νεοεκλεγείς βουλευτής, μαζί με 7 συναδέλφους, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχα προτείνει την αναθεώρηση της συγκεκριμένης διάταξης, ώστε να διακρίνεται το ποινικό στοιχείο της δίωξης των υπουργών από τις κατά καιρούς πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ενώ το 2019 αναθεωρήσαμε το Σύνταγμα, καταργώντας την ειδική αποσβεστική προθεσμία για τα αδικήματα των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών. Μάλιστα, αν και είναι αυτονόητο ότι το Σύνταγμα εφαρμόζεται άμεσα, με νομοθετική παρέμβαση στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, καταργείται και ρητά η αντίθετη πρόβλεψη του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που έχει καταστεί ανενεργή ήδη από το 2019».
ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
«Οχι» από την αντιπολίτευση
Τη διαφωνία τους με το αίτημα Τριαντόπουλου να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης άμεσα και όχι μετά από πόρισμα της Προανακριτικής, όπως επεδίωκαν με την πρότασή τους για τη σύστασή της, εξέφρασαν ενιαία χθες ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Κίνημα Δημοκρατίας.
Στις ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την πλειοψηφία για επικοινωνιακή διαχείριση του πολιτικού κόστους, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Κίνημα Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι με την κίνησή του ο Τριαντόπουλος προσπαθεί να «προστατέψει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να μη βρεθεί ενώπιον της Προανακριτικής.
«Πρέπει να παραπεμφθεί, όμως, με βάση τα όσα προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι και όχι όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία, τους πολιτικούς της σχεδιασμούς και την επικοινωνιακή διαχείριση του πολιτικού κόστους», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΠΑΣΟΚ».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την ολοκληρωμένη διεξαγωγή της Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές των διαπραχθέντων εγκλημάτων. Η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει την προανάκριση. Οι πολίτες, είτε είναι υπουργοί είτε όχι, δεν επιλέγουν τους εισαγγελείς και δικαστές ενώπιον των οποίων θα λογοδοτήσουν. Αυτό καθορίζεται από το Σύνταγμα, τους ποινικούς νόμους και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να φιμωθούν οι βουλευτές και τα κόμματα. Πρώτα έλεγχος από τη Βουλή. Να απολογηθούν και να λογοδοτήσουν. Οχι νέα συγκάλυψη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο συγκάλυψης, προκειμένου να μην εξεταστούν ουσιώδεις μάρτυρες, πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και στοιχεία που προκύπτουν συνεχώς από την έρευνα», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΚΚΕ.
«Η Προανακριτική πρέπει να προχωρήσει κανονικά. Κάθε άλλη επιλογή κινείται εκτός πλαισίου της έννομης τάξης και θα αποτελεί νέα μεθόδευση συγκάλυψης», υποστήριξε στην ανακοίνωσή της και η Νέα Αριστερά.
Ειδήσεις Σήμερα
- Βόλος: Πυκνές χιονοπτώσεις στο Πήλιο και την Όθρυ – Πάνω από μισό μέτρο το χιόνι στην κορυφή του Χιονοδρομικού [εικόνες]
- Ντιέγκο Μαραντόνα: Το απόλυτο θρίλερ πίσω από το θάνατό του – Γιατί η κοιλιά του ήταν «έτοιμη να εκραγεί» (φώτο)
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Γιατί συνελήφθη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης – Ποιες κατηγορίες του προσάπτουν – Η αντίδραση Ερντογάν στον «επόμενο» πρόεδρο