Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο νέου μεταναστευτικού «κύματος»

Μια νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών εγκαινίασε στη Θήβα, το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Περισσότερο ενδιαφέρον ωστόσο είχαν οι δηλώσεις του, αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, εάν η διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο υπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για νέο κύμα μετανάστευσης, αλλά τόνισε πως η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και ΕΕ τηρείται κανονικά. Είπε πάντως ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Το νέο κέντρο φιλοξενίας αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς αποτελείται από 65 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, αλλά και 65 κοντέινερ.

Στο κέντρο φιλοξενίας της Θήβας θα υπάρχει παιδίατρος, γυναικολόγος, αίθουσες διδασκαλίας, χώροι αναψυχής και κοινόχρηστα μπάνια -περίπου 65.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μουζάλα, πρόσφυγες, αλλά και μετανάστες, «θα ζήσουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που κάνουμε. Πώς δηλαδή από τις σκηνές φτάσαμε σε σπιτάκια με αξιοπρέπεια, με κουζίνες, αλλά και όλα όσα είναι απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση».

Το κάθε διαμέρισμα αποτελείται από δύο δωμάτια με δύο διπλές κουκέτες το καθένα, μία κουζίνα και μία τραπεζαρία. Στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν ειδικά δωμάτια μόνο για γυναίκες, χώροι λατρείας, αλλά και ιατρεία.

Προτεινόμενα για εσάς

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Γιάννης Μουζάλας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τον καταυλισμό της Μόρια στη Λέσβο επισκέπτεται ο Γιάννης Μουζάλας

Evanthia Karra

Απορρίφθηκε από τους Ευρωπαίους η υποψηφιότητα Μουζάλα για Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Evanthia Karra

Ρίχνει τους τόνους ο Μουζάλας: Είμαι υπουργός της κυβέρνησης

Evanthia Karra

Συνάντηση Αβραμόπουλου-Μουζάλα-Τόσκα για το μεταναστευτικό

Evanthia Karra

«Φουντώνουν» οι εσωκομματικές αντοδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το χειρισμό Μουζάλα στο προσφυγικό

Evanthia Karra

Μουζάλας: Η κατάσταση στην Χίο έχει ξεπεράσει τα όριά της

Evanthia Karra

Μουζάλας: Δεν αντέχουμε ούτε έναν πρόσφυγα παραπάνω

Evanthia Karra

Ο Καραγιαννίδης του ΣΥΡΙΖΑ και των «53» ρίχνει ευθύνες στον Μουζάλα για το μεταναστευτικό

George Michaelides