Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία αλήθειας και με τη Μέρκελ θέλει ο Μητσοτάκης

«Οσα υποστηρίζει εντός Ελλάδας θα υποστηρίξει και στη Γερμανία». Στη φράση αυτή συνοψίζουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τη στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις συναντήσεις του με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Β. Σόιμπλε κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στη Γερμανίδα καγκελάριο το σχέδιο της Ν.Δ. για μείωση της φορολογίας, προσέλκυση επενδύσεων και περικοπή δαπανών με αιχμή την ανάγκη για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% από το 3,5% με παράλληλη αύξηση της ανάπτυξης με στόχο αρχικά το 4%.

Η συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ θα γίνει τη Δευτέρα και σύμφωνα με πηγές από τα επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. έχει γίνει άριστη προετοιμασία ώστε η παρουσίαση του σχεδίου για έξοδο από την κρίση να είναι αναλυτική και τεκμηριωμένη. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να πηγαίνει πέρα από το στενό πλαίσιο του Μνημονίου, όπως έχει ο ίδιος επισημάνει πολλές φορές κατά τις δημόσιες παρεμβάσεις του. Η συνάντηση με την κ. Μέρκελ θα γίνει στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία του CDU ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του CDU, του κόμματος της καγκελαρίου. Για την Τρίτη το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Στις συζητήσεις εκτός από τα κρίσιμα θέματα της οικονομίας αναμένεται να γίνει εκτενής αναφορά και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει μεγαλύτερη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη διαχείρισή του.

Στην εσωτερική επικαιρότητα, η Ν.Δ. επέστρεψε στον πρωθυπουργό τα βέλη που εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής για τη διαφθορά: «Μέσα σε δύο χρόνια, ο κ. Τσίπρας έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός του ψέματος, της αποτυχίας και της διαπλοκής. Μυστικές συναντήσεις και συναλλαγές με επιχειρηματίες, επιλεκτικές αναθέσεις έργων σε κολλητούς, χαριστικά δάνεια από την Τράπεζα Αττικής και άλλα πολλά.

Την ώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά, η οικονομία είναι βαλτωμένη, η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τη λασπολογία και τη συκοφαντία. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο. Θα μείνει μόνος του, απομονωμένος από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.: « Η Ελλάδα έχει επειγόντως ανάγκη από ενότητα των Ελλήνων και από ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Αυτά είναι που εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Προτεινόμενα για εσάς

Διήμερη επίσημη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Για ψαράκι στο Μοσχάτο Μητσοτάκης-Μαρέβα [εικόνα]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στο Γαλάτσι ο Μητσοτάκης: Μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία οι εσωκομματικές εκλογές

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνδιαμορφωτής της ευρωπαϊκής ατζέντας, εγγυητής της ελληνικής σταθερότητας ο πρωθυπουργός

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης: Να πούμε όχι σε όλους τους νέους διχασμούς – Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει τις συνέπειες των επιλογών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Άνγκελα Μέρκελ: Στις 28-29 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Ελλάδα – Η τελευταία της επίσκεψη ως Καγκελάριος

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αθήνα σε Άγκυρα: Απαράδεκτες και προκλητικές οι απειλές της Τουρκίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος Κορυφής: Θέτει θέμα τουρκικής προκλητικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom