Ο κ. Παππάς σημείωσε πως «εάν αυτή η συζήτηση εκτροχιαστεί, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων ή ιδεοληψιών μέρους των δανειστών θα είναι μια αρνητική εξέλιξη», ενώ υπογράμμισε ότι «σενάρια πολιτικού εκτροχιασμού έχει η ηγεσία της ΝΔ η οποία προσεύχεται για μια καταστροφή, είτε με καθυστέρηση της αξιολόγησης, είτε με λήψη σκληρών μέτρων».
Εκτίμησε πως τη Δευτέρα, με τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ, θα ξεκαθαρίσουν τα πραγματικά δεδομένα και επ’ αυτών θα ξεκινήσει η συζήτηση. Θα κληθούν όλοι να τοποθετηθούν αν εμπιστεύονται τα δεδομένα του ΔΝΤ ή της ΕΕ. «Όλοι οι αντισυμβαλλόμενοι θα πρέπει να πουν από ποιο σημείο και με βάση ποια νούμερα συζητάμε. Η συζήτηση εάν χρειάζονται μέτρα έχει ξεκινήσει σε λάθος βάση» επισήμανε.
Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα, η οικονομία έχει μπει σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης, για να συμπληρώσει ότι «τα δεδομένα καταμαρτυρούν ότι η ελληνική οικονομία τα καταφέρνει και κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντέξουν ότι υπάρχουν αποτελέσματα, ενώ απέτυχαν τα προηγούμενα προγράμματα».
Ανέφερε πως στο εσωτερικό της Γερμανίας, ενόψει και των εκλογών, κλιμακώνεται η συζήτηση για την Ελλάδα καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες παίρνουν άλλη θέση από εκείνη του κ. Σόιμπλε για τα μέτρα λιτότητας.
«Ο κ. Σόιμπλε προσπαθεί να πείσει ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση με άλλη πολιτική και πρόσημο να σταθεροποιήσει την οικονομία και να οδηγήσει σε ανάπτυξη» επισήμανε ο κ. Παππάς.
Απέδωσε σε ευφάνταστα σενάρια που προωθεί η ΝΔ τα περί διαφωνιών με τον κ. Τσακαλώτο για να καλύψει ότι «ο κ. Μητσοτάκης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, αφού δεν πλήρωνε για το δάνειο του Κήρυκα Χανιών επί 11 χρόνια καμία δόση και δεν ενοχλήθηκε από τις τράπεζες ποτέ».