Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τόνισε: «Θεωρώ ότι προχωρήσαμε σε αυτή την συνεργασία καθώς ωρίμασε η σκέψη επειδή η χώρα έχει ανάγκη μία προοδευτική πρόταση. Δοκιμάστηκε αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι πολίτες αισθάνονται βαθιά απογοήτευση και βάρη. Οταν είχε στρωθεί ο δρόμος σχετικά με το 2009-2010 όταν σηκώσαμε εμείς το βάρος. Το πρόγραμμα ήταν σχεδόν στο τέλος, οι Ευρωπαίοι είχαν την διάθεση να λασκάρουν τους όρους, όλη η αντιπολίτευση ήταν μαζί του. Τα έκανε άνω κάτω, ακολούθησαν capital controls και ένα βαρύτατο μνημόνιο. Είχαμε κάνει το 90% της προσαρμογής παρά το γεγονός ότι λοιδωρηθήκαμε. Πρέπει να κάνουμε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και όχι της φιλελεύθερες του ΔΝΤ. Με την αυτονομία μας αυτή η συνεργασία μπορεί να αποδώσει».
Μιλώντας ποιός θα έχει την ηγεσία αυτής της συνεργασίας τόνισε: «Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα έχει το πάνω χέρι, με ενδιαφέρει αυτή η παράταξη να πάει μπροστά. Ποτέ δεν είχα βάλει την ηγεσία ως αυτοσκοπό, με την καλή πίστη μπορούμε να βρούμε τρόπους πως αυτή η προσπάθεια θα προοδεύσει. Το εθνικό σχέδιο είναι αυτό που ενδιαφέρει όλους και αυτό ενδιαφέρει και εμένα. Η Φώφη Γεννηματά είναι πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς».
Για τις διαφορές του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τόνισε ότι: «Δεν θεωρώ ότι πρέπει να προσωποποιούμε διαφορές. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κ. Βενιζέλο σε προσωπικό επίπεδο. Θέλω να κοιτάξουμε μπροστά. Ηδη συνυπάρχουμε με τον κ. Βενιζέλο, βεβαίως έχουμε την αυτονομία μας και ελπίζω να έχουμε δημιουργικές συγκλίσεις και διαφορές».
Έντονη ενόχληση στην Κύπρο για τις δηλώσεις Σαμαρά: «Δεν ήταν χαριεντίσματα, ήταν συζήτηση»
Για την μήνυση που έγινε εναντίον του για την φράση «λεφτά υπάρχουν» είπε: «Υπήρξε μία πολύ μεγάλη προπαγάνδα και διαστρέβλωση των λόγων μου. Μου έκοψαν την φράση προτάσσοντας μόνο τα λεφτά υπάρχουν και κόβοντας τα κακώς κείμενα στην χώρα μας και το λέω και σήμερα. Αν κάναμε όλα αυτά που έπρεπε ναι υπήρχαν λεφτά και είμαι υπερήφανος για αυτά που είπα τότε και δεν χαίρομαι που δεν απαντήθηκαν τότε που έπρεπε να απαντηθούν κάποια πράγματα και έμεινε αυτή η στρεβλή άποψη των λόγων μου στον ελληνικό λαό».
Για την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία της χώρας τόνισε: «Ηταν άγνωστη η εικόνα της οικονομίας την είχε αποκρύψει ο κ. Καραμανλής, τα διπλά ελλείμματα, το χρέος που είχε διπλασιαστεί, η έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών. Οταν είχα πάει στους Ευρωπαίους τους είπα ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι ξοδέψαμε παραπάνω είπα ότι υπάρχουν προβλήματα, διαφθορά, γραφειοκρατία, δώστε μου χρόνο να παλέψω αυτά για να μην πάρω μέτρα λιτότητας. Αυτό θα κάνει τη χώρα βιώσιμη, αυτό το λέω και σήμερα. Δυστυχώς όμως ήρθαν οι επιθέσεις των αγορών, στα ελληνικά ομόλογα, και ήρθαν οι πιέσεις ότι θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα λιτότητας για να πεισθούν οι αγορές. Αν η Μέρκελ, όταν πήραμε τα πρώτα μέτρα στήριζε την ελληνική κυβέρνηση, της έλεγα θέλω στήριξη δεν θέλω λεφτά, τότε δεν χρειαζόταν να πάρουμε δάνεια από τους εταίρους μας».
Για το νέο κίνημα που ετοιμάζει η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης και αν πρέπει να μπει και αυτό στο νέο πολιτικό σχήμα επεσήμανε: «Πρέπει να υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση ώστε να ενταχθούν κι αυτοί, να συμμετάσχουν, ώστε να συμβάλουν με τις απόψεις και τις θέσεις τους μεσα σε ένα κοινό πλαίσιο αξιών».
Για το Κυπριακό είπε ότι μια επίλυσή του θα είναι ένα μήνυμα για όλη την περιοχή προσθέτοντας ότι έχει ακούσει και ο ίδιος από υψηλά ιστάμενους στην Τουρκία τις φήμες που θέλουν τον Ερντογάν να είναι πιο διαλλακτικός.