Κρατώντας ένα μπουκάλι λάδι στα χέρια του, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό το μπουκάλι είναι «πυρηνικής δύναμης» για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα και είναι ένα προϊόν που θα μπορούσε να προσελκύσει εκατομμύρια τουριστών για να το δοκιμάσουν.
Όπως ανέφερε, πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναδειχθεί αυτό το προϊόν και πρόσθεσε ότι από τις επισκέψεις του στο εξωτερικό διαπίστωσε ότι, για παράδειγμα, αυτό που ονομάζουν λάδι στην Κίνα και πωλείται πανάκριβα σε μπουκαλάκια φαρμακείου «δεν πιάνει μία» μπροστά στο λάδι της Κριτσάς.
Νέος ΟΣΕ: Αυτό είναι το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του σιδηροδρομικού τομέα
Σημείωσε, δε, ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος παράγει προϊόντα ασυναγώνστα παγκοσμίως. Τέλος, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Συνεταιρισμό Κριτσάς ως παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, όχι μόνο για τα προϊόντα που παράγει, αλλά και γιατί καταφέρνει να κρατήσει τη συνοχή των παραγωγών.
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού ο πρόεδρός του, Νίκος Αφορδακός, ο οποίος επεσήμανε την καινοτομία της παραγωγής, που συνίσταται στην κοινή άλεση του ελαιοκάρπου, συμπληρώνοντας ότι με επιστημονική μέτρηση διαπιστώνεται τι λάδι περιέχει ο καρπός του κάθε παραγωγού πριν την κοινή άλεση.
Τέλος, σημείωσε ότι όταν αυτή η καινοτομία ξεκίνησε, το 1977, ορισμένες εκ των αντιδράσεων συμπυκνώνονταν στη φράση «δεν θα φέρετε τη Μόσχα στην Κρήτη». Αυτή η καινοτοιμία γενικεύτηκε στον Συνεταιρισμό Κριτσάς το 1982, με τον Συνεταιρισμό να παράγει, να τυποποποιεί και να προωθεί το λάδι στην αγορά.